Gyurkity Péter

Új hírportált indított a Microsoft

A Microsoft a mai napon egy új portállal bővíti hírközlési szolgáltatásait, amely a Google News megoldásához hasonlóan több mint 4800 internetes oldalról gyűjti össze a legérdekesebb híreket.

A "Newsbot" névre keresztelt weblap az MSNBC híroldal segítségével jött létre, és úgynevezett "news aggregation" szolgáltatást nyújt, tehát nem szolgál kész tartalommal, hanem az olvasókat viszi a keresett információkhoz. A felkínált információ tárgykörök szerint rendszerezhető, és az oldal tartalmát saját érdeklődésünk szerint módosíthatjuk.

"A szolgáltatás nagymértékben testre szabható, így a felhasználók saját igényeik szerint állíthatják össze a megjelenő híreket" - jelentette ki Yusef Mehdi, az MSN Information Services alelnöke. "A testre szabhatóság révén a hírportál egy olyan újságosstandhoz hasonlít, amelyet rendszeresen útba ejtenek a közelben élő vásárlók."

A Newsbot egyelőre még tesztfázisban van, és a redmondi cég szóvivője hangsúlyozta, hogy a szolgáltatás jelentősen változhat a látogatók észrevételei alapján. A végleges változat megjelenése a tesztfázis után várható, amely azonban - korábbi példák alapján - több hónapig is elhúzódhat. A Microsoft európai részlege ugyanis már tavaly novemberben elindította hasonló szolgáltatását, amelynek tesztfázisa azonban még mindig nem zárult le.

A portál elsődleges feladata - a Microsoft új kereső motorjával együtt - hogy életképes alternatívát nyújtson a Google hasonló szolgáltatásával szemben, amely nap mint nap szörfözők millióit szolgálja ki. A Google sikere és népszerűsége már jó ideje tüske a szoftveróriás szemében, amely egymás után jelenti be rivális termékeit. Az MSN továbbfejlesztett kereső algoritmusa még júniusban jelent meg, és a Microsoft szakemberei jelenleg is dolgoznak egy olyan új kereső szoftveren, amely a cég állítása szerint minden tekintetben felülmúlja majd a jelenlegi internetes keresőket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DW #1
    Nah, végre valami értelmes.