SG.hu

Jönnek a digitális tachográfok

A digitális tachográf (sebességmérő) Kelet-Európa felé tart. Gyártóik szerint a chipkártyák nagyobb biztonságot jelentenek.

Kelet-Európában már a digitális tachográfok bevezetésének előkészítése folyik. Az első tenderkiírások már meg is jelentek. Az európai országokban - eltérő mértékben - zajlik a digitális tachográf rendszerek bevezetése. Az EU direktíváknak megfelelő rendszert az elsők között Nagy-Britanniában vezették be.

Az Európai Unió területén évente több mint egymillió új teherautó és busz kerül forgalomba, és a tachográf rendszerekkel szemben támasztott EU-követelmények elég komplexek. Az EU irányelvei szerint minden kereskedelmi szolgáltatást végző 3, 5 tonnát meghaladó össztömegű járművet, illetve a kilencnél több férőhelyes buszokat digitális tachográffal kell felszerelni. Az Energia és Szállítási EU Bizottság irányelveinek elsődleges célja a nemzetközi szabályok megalkotásakor, előtt az utak biztonságának növelése és a kamionsöfőrök munkakörülményeinek követhetősége volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macc #3
    Ezt itt ugy fogjak megoldani, hogy kevesebbet vezet a sofor, es kevesebb penzt is fog kapni, mert most ket embernek kell azt vegeznie amit most aposod egyedul csinal.
  • Tetsuo #2
    Ezt a tachót könnyebb lesz hackelni mint a régit.
    A fuvarcég vezetői úgy alakítják a körülményeket h az alkalmazottnak ez legyen az érdeke. :(
  • Mighty #1
    Helyes. Nem tudják majd túlhajtani szegény sofőröket. Apósom napi 12 órát vezet... (légkondi nélküli teherautóban. Na az se valami kellemes)