Gyurkity Péter

Egy év alatt 7 ezer embert venne fel a Microsoft

A Microsoft szóvivőjének pénteki bejelentése szerint a szoftveróriás egy év alatt mintegy 7 ezer fővel növelné alkalmazottainak létszámát, jóllehet az még nem világos, hogy a vállalatnál hány valóban új munkahelyet hoznak majd létre.

A szóvivő nyilatkozatából kiderül, hogy egyedül Seattle-ben 3 ezer embert vennének fel, de könnyen előfordulhat, hogy az új alkalmazottak nagy része az időközben megüresedett munkahelyeket tölti majd be. "A Microsoft alkalmazottainak fele - 57 ezerből 28 ezer fő - dolgozik Puget Sound környékén, és a vállalat továbbra is rendkívül fontos szerepet tölt be a régióban, ami fordítva is érvényes" - jelentette ki a redmondi cég képviselője. "Biztosak vagyunk abban, hogy ez a gyümölcsöző kapcsolat a jövőben is zökkenőmentes marad."


A szóvivő elmondása szerint a vállalat nemrég lezárult 2004-es pénzügyi évében összesen 5 ezer új alkalmazott vette fel a munkát, és a foglalkoztatottak összlétszáma 55 ezerről 57 ezer főre nőtt. Kiemelte, hogy a bővítésnek mindössze fele tehető az Egyesült Államok területére, míg a másik felét tengerentúli régiókban hajtották végre. A Microsoft tavaly júliusban mintegy 4-5 ezer új alkalmazott munkába állítását tartotta kívánatosnak, így kijelenthetjük, hogy a szoftveróriás foglalkoztatási szempontból várakozáson felül teljesített.

A vállalat pénzügyi téren sem szégyenkezhet, hiszen egy múlt heti bejelentés szerint a cég rövidesen szétosztja hatalmas készpénzállományának egy részét részvényesei között, és további lépéseket tesz az árfolyam növelése érdekében. Úgy tűnik tehát, hogy a Microsoft helyzete megingathatatlan, és tovább folytatódik a stabil növekedés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #3
    7 ezer marketingest ???? :)
  • JZO #2
    :D
  • tajfun #1
    Inkabb a lehuzott vasarlok kozt osztanak szet...