Gyurkity Péter

Londoni WC-adatbázis az iPodon

Egy londoni cég új szolgáltatással bővítette a népszerű iPod eszköztárát: a pPod ugyanis egy minden részletre kiterjedő, interaktív tájékoztató az angol fővárosban fellelhető nyilvános illemhelyek minőségéről és kényelméről.

A 7 MB-os adatbázist a vállalat internetes oldaláról tölthetjük le, használatához pedig egy harmadik generációs vagy újabb iPod készülék szükséges. A tájékoztató a Nykris saját fejlesztése, amely részletes elemzésekkel és megfelelően megválasztott háttérzenével - például Handel Vizi zenéje - elégíti ki a londoni toalettek iránti érdeklődésünket. A vállalat alkalmazottai London belvárosában összesen 114 nyilvános illemhely állapotát mérték fel, és az összesített adatok alapján felállították a toalettek közötti rangsorrendet. A győztesnek kijáró első helyet a Hyde Park illemhelyei hódították el, míg az utolsó helyezett a Piccadilly Circus metróállomása lett, mivel az itt található nyilvános wc a legforgalmasabb napszakban is zárva volt.


David Read, a Nykris ügyvezető igazgatója a BBC-nek adott nyilatkozatában megjegyezte, hogy a pPod fejlesztésénél a népszerű digitális lejátszó mindeddig kihasználatlan tulajdonságira is nagy hangsúlyt fektettek. Véleménye szerint a zenei anyaggal kombinált szöveges adatbázissal egy olyan új, interaktív tájékoztatási forma születetett meg, amely fényes jövő elé néz.

Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy a pPod csak a kezdet, és a fejlesztőgárda már a további lehetőségek megvalósításán dolgozik. "Az interaktív szolgáltatást szeretnénk újabb és újabb területekre kiterjeszteni, és tervbe vettük egy hasonló tájékoztató elkészítését, amely a zenei klubokról, valamint a közeljövőben esedékes koncertekről adna részletes felvilágosítást" - jelentette ki Read.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ch_Slater #6
    nah ez jól jött volna, ha lenne ipodom. az egész kurva belvárosban alig lehet budit találni. van egy környék ahol egymás hegyén hátán van utána meg mérföldekik semmi.
    mondjuk a felmérés egy nagy baromság, mert a picadilly-s retyó szinte mindig nyitva van. gondolom elmentek 1x és be volt zárva valamiért, tehát szar...
  • Ginoo #5
    ..."Az interaktív szolgáltatást szeretnénk újabb és újabb területekre kiterjeszteni, és tervbe vettük egy hasonló tájékoztató elkészítését, amely a zenei klubokról, valamint a közeljövőben esedékes koncertekről adna részletes felvilágosítást"

    De miért pont a budikkal kezdték???
  • Ginoo #4
    Mikor hasmenésem van csak előkapom az iPod-ot a zsebemből megnézem, hogy hol a legközelebbi wc és már rohanok is..:)
  • Alfa Of NS #3
    Magyarorszagra is kene fejleszteni ilyet. Mivel nincs sok nyilvanos WC, ezert nem lenne nagy az eroforrasigenye.
  • Csatti #2
    Csak nem azt akarod mondani, hogy te itthon nem veszed hasznát egy londoni wc nyilvántartásnak? :)
  • Frank99 #1
    ismét egy nagyon fontos dolog, ami az átlag embert érinti....