Gyurkity Péter

A vírusok ellen is felkészülnek Athénban

A Nyári Olimpiai Játékok szervezői semmit sem bíznak a véletlenre: a biztonsági szakemberek ugyanis az esetleges terrortámadások mellett az internetes vírusok jelentette veszélyt is igyekeznek minimalizálni. A hagyományos kommunikációs vonalak, valamint a hálózati forgalom biztonságáért a francia Atos Origin felel, amely a Salt Lake City-ben rendezett téli olimpián már fontos tapasztalatokra tett szert.

Jean Chevallier, a cég alelnöke az újságíróknak tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy igyekeznek megvédeni az olimpia hálózatát a különböző féregvírusok és egyéb internetes támadásokkal szemben. "Elsődleges szempontunk a hálózati biztonság fenntartása, hiszen egy sikeres behatolás lelassíthatja a hálózati forgalmat, ami az olimpia alatt súlyos késedelmeket okozhat az információ továbbításában" - jelentette ki Chevallier. Az alelnök hozzáfűzte, hogy a 2002-es téli olimpián rendkívüli fontossággal bírt a hálózati biztonság kérdése, hiszen mindössze hat hónappal voltak túl a szeptember 11-i terrortámadáson. Napjainkban azonban a féregvírusok jelentik a legnagyobb veszélyt, ezért az Atos a vírusirtó szoftverek mellett a hálózati felépítést is módosította a nagyobb biztonság érdekében. Az olimpia hálózatán belül számos virtuális helyi hálózatot hoztak létre, hogy egy esetleges fertőzés ne veszélyeztesse a teljes hálózati forgalmat, az internet-elérést pedig jelentős mértékben korlátozták, így a belső hálózatról csak a szigorúan ellenőrzött pontokon keresztül léphetünk ki a világhálóra.

Chevallier biztosította az érdeklődőket, hogy az Atos csapata időben befejezi az előzetes munkálatokat, és teljes készültségben állnak majd a megnyitó ünnepség idején. A hét elején tartott próbaüzem sikeresnek bizonyult, és az alelnök szerint az Atos garantálni tudja a hálózati forgalom teljes biztonságát. Hozzátette azonban, hogy a hónap elején tapasztalt többórás athéni áramkimaradás intő példa volt számukra, ugyanis teljesen váratlanul érte a szervezőket, és az áramszünet okát nem sikerült kideríteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #2
    Online nem is lehet nézni, ahhoz a tv-társaságok túl sok jogdíjat fizettek... Max. fizetős helyeken.
  • [HUN]PAStheLoD #1
    gyekeznek megvédeni az olimpia hálózatát a különböző féregvírusok és egyéb internetes támadásokkal szemben

    csak nehogy túl sokan akarják on-lány nézni az olimpiát :D