Gyurkity Péter

Új iPodok az Apple-től

A Newsweek magazin értesülése szerint az Apple Computer kifejlesztette a népszerű iPod negyedik generációját, amelynek tagjai némileg vékonyabbak elődeiknél, és kedvezőbb fogyasztásuknak köszönhetően működési idejük is meghosszabbodott.

Ez még a régi...
A magazin szerint a két új modell a korábbi példányokhoz képest nagyobb kapacitást kínál ugyanazon az áron. A 20 GB-os háttértárolóval ellátott iPod ára ugyanis 400 dollárról 300 dollárra csökken, míg a csúcskategóriát képviselő 40 GB-os példányt 500 helyett 400 dollárért vásárolhatjuk meg.

Az Apple képviselője nem árulta el a megjelenés várható időpontját, és az új termékek egyelőre a vállalat internetes oldalára sem kerültek fel. A magazin címlapján viszont Steve Jobs látható, amint a kezében tartja az új iPodok egyikét, és az Apple elnöke néhány technikai részletet is elárult a vele készített interjúban. Elmondása szerint a továbbfejlesztett iPod akkumulátora 12 órát bír egy töltéssel, szemben a jelenleg kapható példányok 8 órás működési idejével. A növekedés elsősorban a kedvezőbb fogyasztásnak köszönhető, ugyanis az akkumulátoron semmit sem változtattak.

Az új, innovatív "click-wheel" tárcsa pedig azonos a januárban bemutatott iPod mini kezelőfelületével, amely Jobs állítása szerint az eredeti vezérlőtárcsához képest is könnyebb kezelhetőséget kínál. Az Apple elnöke hozzáfűzte, hogy az új iPodon szoftveres fejlesztést is végrehajtottak, így kedvenc zeneszámainkról most már egyszerre több listát is összeállíthatunk.

Az Apple nagy reményeket fűz az új iPod modellek sikeréhez. A hordozható lejátszó már röviddel bemutatkozása után jelentősen megemelte a vállalat bevételét, és egyes számítások szerint az iPod lassan a Macintosh számítógépek forgalmát is túlszárnyalhatja, a konkurens cégek pedig - elsősorban a Sony és a Dell - egyelőre nem tudják felvenni a versenyt az Apple lejátszójával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macc #2
    Hat ha mar megvetted meglatod miert... Gondolkozom egy modellfrissitesen:) Nekem is teccik ez az uj!
  • Tetsuo #1
    Télleg nincs konkurens? Mer' akarok venni 1et. S ez teccik is.