Gyurkity Péter

Új támogatói rendszer a Microsoft partnereinek

A Microsoft partnereinek Torontóban tartott konferenciáján bejelentették, hogy a redmondi cég új támogatói programot indít a Windows operációs rendszerre fejlesztő vállalatok számára.

A vasárnap beindított program célkitűzése, hogy a Microsoft szorosabbra fűzze kapcsolatait azon partnereivel, akik népszerű termékeikkel elősegítik az operációs rendszer forgalmának növekedését. Az új rendszer többek között telefonos segélyszolgálattal, internetes erőforrásokkal és kiterjedt tanácsadói szolgáltatással áll a partnerek rendelkezésére. Ezzel egy időben az "Adopt an ISV" program keretében a Microsoft alkalmazottai - a zökkenőmentes együttműködés érdekében - tanácsadóként vehetnek részt a partnerek munkájában. A hivatalos bejelentésig máris több mint 800 munkatárs - beosztott és vezető - jelentkezett a programban való részvételre.

Az új támogatói rendszer számos előnyt kínál azon vállalatok számára, amelyek a Microsoft alkalmazásait is felhasználják szoftvereikben. Ezek a cégek eddig két különböző lehetőséget vehettek igénybe. Az egyik eljárás szerint a szoftver kizárólag a Microsofton keresztül kerülhet forgalomba, míg a másik lehetővé tette, hogy a partnercég a megvásárolt Microsoft terméket saját szoftverébe integrálja. Az új rendszer révén az asztali és a szerveralkalmazások legnagyobb része - az Office és a Windows kivételével - integrálhatóvá vált, a független szoftvergyártókat pedig a korábban előírt 50 ezer dolláros díj helyett mindössze 10 ezer dollár kifizetésére kötelezik.

A független szoftvergyártók ezentúl hozzáférhetnek a Microsofthoz beérkező hibabejelentésekhez, így hamarabb megkezdhetik a szoftverhibák kijavítását. A licenszelési feltételek ugyanakkor szigorodnak, ugyanis a független szoftvergyártók által integrált Microsoft terméket ezentúl kizárólag a gyártó alkalmazásával együtt vehetjük igénybe - tehát ha az alkalmazás az Excellel együtt került forgalomba, a táblázatkezelőt nem használhatjuk általános célokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • h4x0r #6
  Marketing okok miatt említettem. Na mind1, nem érint engem különösebben.
 • Pheel #5
  A cég szempontjából helyes és ez a lépés ezért történt.
 • h4x0r #4
  "[...] akik népszerű termékeikkel elősegítik az operációs rendszer forgalmának növekedését."

  A reklámra értettem. Mondjuk ebben nincs semmi rossz. De az az indok szebb lett volna, hogy akik népszerű termékeikkel elősegítik a felhasználó érdekeit.
 • Pheel #3
  Mármint mit is?
 • h4x0r #2
  Megszoktuk :-/
 • [HUN]PAStheLoD #1
  fantasztikus :D