Gyurkity Péter

Belépő szintű Socket-T alaplapokat dob piacra az ECS

A tajvani Elitegroup (ECS) tegnapi bejelentése szerint az augusztusban megjelenő két Socket-T alaplapjuk az AGP és PCI Express szabványú grafikus vezérlőket egyaránt támogatni fogja.

A két alaplap egyfajta átmenetet biztosít a legújabb technológia és a régebbi rendszerek között, és elsősorban azok számára lehet vonzó, akik a lehető legkisebb költséggel szeretnének az Intel legújabb processzorára váltani. A 915P-A és 915P-A2 jelzésű alaplapok ugyanis a Grantsdale chipkészlet által előnyben részesített PCI Express x16 és DDR2 mellett támogatják a már-már elavultnak számító AGP 8x és DDR technológiát is. Mindkét alaplap az i915P chipkészletre épül és kizárólag a Socket-T foglalatba illeszkedő Pentium 4 processzorokat támogatja.

A 915P-A két 184 tűs DDR csatlakozót, és további két 240 tűs DDR2 csatlakozót biztosít számunkra, és legfeljebb 2 GB memóriát támogat. A PCI Express x16 és x1 foglalatok mellett az alaplapon egy AGP 8x, valamint két hagyományos PCI csatlakozó helyezkedik el. A 915P-A2 ugyanakkor nem támogatja a DDR2 szabványú memóriákat, sem az AGP foglalatba illeszkedő grafikus vezérlőket. Négy DDR foglalatába viszont összesen négy gigabájt memóriát pakolhatunk. A 915P-A2 tehát ideális megoldás lehet azoknak, akik egyelőre maradnak a már jól bevált DDR memóriáknál.

Mindkét alaplapon négy Serial ATA, egy IDE és négy USB 2.0 port helyezkedik el, továbbá egy 10/100 Mbps sebességű integrált Ethernet hálózati kártya, valamint a High Definition Audio technológiához szükséges csatlakozók. A tervek szerint a 915P-A2 magyar pénzre átszámolva 26e, míg a 915P-A 28e forintba kerül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • eke #2
    Azért kíváncsio lennék rá ezt mekkora teljesítménycsökkenés árán valósították meg?
  • Inquisitor #1
    Ezek is egyszerhasználatos alaplapok, mint a többi Socket-T vagy a röpke 10 hónapos csúszás alatt sikerült már olyan Socket-T foglalatott csinálni, ami nem tépi le a lábakat??? :D