Gyurkity Péter

Nem támogatja az új Xeonokat a Windows XP 64 bites bétaváltozata

A Windows XP 64 bites bétaváltozata (Windows XP 64-Bit Edition for 64-Bit Extended Systems) egyelőre nem támogatja az Intel legújabb, 64 bites kiegészítéssel ellátott Nocona magos Xeon processzorait.

A Microsoft szóvivője kijelentette, hogy a publikus bétaváltozat kizárólag az AMD Opteron, illetve Athlon 64 processzorokkal felszerelt számítógépeken telepíthető. Elmondása szerint az operációs rendszer már a telepítés megkezdésekor jelzi, ha a számítógépben nem talált 64 bites AMD processzort, és leállítja a folyamatot. "A bétaváltozat egyelőre csak az AMD processzorait támogatja, mivel a tesztelés alatt nem állt rendelkezésünkre egyéb processzor" - jelentette ki a Microsoft szóvivője.


Nocona magos, 64 bites Intel Xeon

A 64 bites Windows XP publikus bétaváltozata még tavaly szeptemberben jelent meg, még mielőtt az Intel közzétette volna a Nocona fejlesztésére vonatkozó terveit. A megjelenés óta eltelt tíz hónap alatt a bétaváltozatot nem frissítették, mivel a Microsoft mérnökei el akarták kerülni egy esetleges hibás verzió megjelentetését. A közeljövőben várhatóan újabb publikus bétaváltozat jelenik meg, de az Intel processzorokat is támogató verziót egyelőre kizárólag a Microsoft Tech Beta program tagjai vehetik igénybe.

A redmondi céghez álló hírforrások szerint az operációs rendszer legújabb publikus bétaváltozata valószínűleg a következő hónap végén jelenik meg. A vállalat részéről nem erősítették meg az információt, az Intel viszont bejelentette, hogy még augusztusban megjelenik a Nocona Xeon processzorok legújabb alaplapi chipkészlete. A korábban elhangzott ígéretek szerint az operációs rendszer végleges változata az év végén kerül a boltok polcaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HuAn82 #14
    savanyú a szőlő...
  • floatr #13
    Ki tudja mekkora a ráapplikált hűtőborda:)

    Mellesleg lehet h neked nem tetszik a történet, de én ebből azt látom, hogy az AMD kitaposta az Intelnek az utat. Inteléknek nagyon bejön ez a terep, fene tudja mióta molyoltak már ezzel a bárakármilyen kódnevű x86/64-es projekten, mire kiszivárgott valami belőle. Tutira az IA64-es dolgaikat akarták jól elhelyezni, ha korábban voltak is ilyen terveik. Az AMD fészkelődése meg kapóra jött nekik. Szó sincsen "piszkos" munkáról, az AMD megkockáztatta a piaci bevezetést, az Intel meg nem -- évekig sunnyogott a belső projektjeivel.

    Egyébként meg itt régen nem a technológia a lényeg, hanem a "köz"vélemény; egy csomó ilyen párharc van már, és rengetegen bedőlnek ennek. Végül szépen lassan kilóra megveszik a jónépet.
  • [HUN]PAStheLoD #12
    a lol a cikkben a kép , ekkora dobozba már befér 1 egész gép is :DDDD
  • [HUN]PAStheLoD #11
    a szánalmas hogy egyes intel fanok ezt úgy magyarázzak hogy az amd meg a piszkos munka ..
  • Cicero #10
    Jha, ez meg hogy nem megy el a Xenonon. :) Ez olyan, hogy egy mostani játéknak elég lenne egy 64 mb-os videokártya de bele van írva a játékba, hogy ne fusson el rajta. :) Pl.: A halo azt írja ki nekem, hogy én nem indulok el ezen a gépen. :DD Szánalmas....
  • Cicero #9
    Szerintem ez az egész akkora hülyeség. :) Ki akar használni 64-bites Windows-t? Jó, jó, biztos akadnak emberek akik akarják, de szerintem hülyeség. :D Sőt, ki telepítene Beta Windows-t egy olyan állat gépre? :\
  • arty #8
    :D

    nézzél kevesebb harry pottert és olvass több szakoldalt :D
  • floatr #7
    Igen, most télleg az AMD lépett előbb. Újrahasznosította az Intel-féle "bitbővítéses technikát" Tuképpen elvégezte a munka nagy részét az Intel helyett, azok meg megvárták, hogy milyen lesz a fogadtatás kezükben a keresztlicenszes megállapodással. Csak pletyókban lehetett valamit hallani arról, hogy készülnek esetleg ilyesmivel, aztán hopp előhúzták a farzsebből a cuccot.
    Node örüljenek az AMD-fanok, hogy az Intel most nagy kényelmesen betolja majd a testét erre szegmensre is; mer ki akarna már olyan alkalmazást csinálni épp ésszel, ami nem támogat Intel platformot?!
  • pakura #6
    Ne aggódj barátom, mire megjelenik a végleges verzió már támogatja az Intelt is.
  • Zedas #5
    Te most tulajdonképpen kinek, és mire reagáltál?