Gyurkity Péter

Nyereményjáték az Apple-nél

Az Apple tegnapi bejelentése szerint az a szerencsés felhasználó, aki letölti az iTunes Music Store (ITMS) 100 milliomodik zeneszámát, egy noteszgépet és egy iPodot kap, és 10 ezer számot tölthet le ingyen.

A nyereményjáték - amellett, hogy fellendíti az eladásokat - az Apple reményei szerint elvonja a figyelmet a Sony tegnap bemutatott új lejátszójáról, amit kifejezetten az iPod vetélytársának szánnak. Az Apple akciója már a 95 milliomodik dallam letöltésekor beindul: ettől kezdve minden százezredik letöltő egy 20 GB-os iPodot kap ajándékba. A cég számításai szerint az első nyertest már ma értesíthetik.

A száz milliós határ elérése egyaránt siker és kudarc az Apple számára. Nem kétséges, hogy nagyon fontos mérföldkő, de a vállalatnál az ITMS tavaly áprilisi indulásakor még úgy gondolták, hogy egy éven belül elérhetik ezt a lélektani határt. Ez a számítás nem vált valóra, de még így is az Apple mondhatja magáénak az első számú zeneletöltő szolgáltatást. Az iPod ugyanis a forgalom 70 százalékát bonyolítja le, és az európai debütálást követő két hét alatt máris másfél millió számot töltöttek le az angol, francia és német felhasználók. Összehasonlításképpen: az év elején az egyik első európai szolgáltató, az OD2 - jelenleg a Loudeye tagja - 13 hét alatt érte el az 1 milliós határt.

A hírek szerint az Apple új lejátszókat dob piacra a közeljövőben. Az iPod merevlemezeit gyártó Toshiba képviselője ugyanis bejelentette, hogy rövidesen megkezdik a 60 GB-os háttértárolók leszállítását, tehát az Apple az új iPod bemutatására készül. Az iPod Mini európai megjelenése ugyanakkor késedelmet szenved, mivel az 1,8 hüvelykes merevlemezek hiánya miatt nem indulhatott be időben a termék sorozatgyártása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #3
    lehetőség újabb 100 000 000 000 file letöltésére :D
  • Emmegki #2
    A WinMX-en lesz nyeremény a 100 milliárdodik letöltött fájl után?