Berta Sándor

Az IT-ipar fejlesztését ígéri John Kerry

Az amerikai elnökválasztási kampányban egyre nagyobb szerepet kap az információ-technológiai ipar is, legutóbb például John Kerry demokrata elnökjelölt látogatott el a Szilicíum-völgybe.

A politikus az IT-szakembereknek a szélessávú internet-elérések számának növelését és további IT-ipari munkahelyek létrehozását ígérte. John Kerry szerint az Egyesült Államok a szélessávú internet-elérések számát tekintve a világon csak a tizedik helyen áll, ami jelentős visszaesés a korábbi állapotokhoz képest. A demokrata politikus úgy véli, ha megoldható volt, hogy az indiai Bangalore városának egészét ellássák szélessávú internet-hozzáférésekkel, akkor ugyanez megoldható az Egyesült Államok esetében is. Az elnökjelölt hozzátette: szintén követendő példa Japán és Dél-Korea is, ahol a szélessávú internet-elérések 20-50 százalékkal gyorsabbak, mint a hasonló amerikai hálózatok.


John Kerry a Szilicíum-völgyben Lee Iacocca, a Chrysler Motors elnöke mellett

Ám nem csak John Kerry kampánytémái közé került be az internet és az IT-ipar, hiszen George W. Bush amerikai elnök is azt ígéri a választóknak, hogy 2007-ig minden amerikai állampolgár rendelkezni fog szélessávú internet-eléréssel. A jelenlegi elnök ráadásul 30 milliárd dollárt akar új IT-munkahelyek teremtésére fordítani, amelyekhez a gazdasági alapot a digitális televíziózásra való átállás miatt szabaddá váló frekvenciatartományok elárverezéséből akarja megteremteni.

John Kerry szerint egy új univerzális, nagy sebességű hálózat létrehozása akár 1,2 millió új munkahelyet is teremthet, és a gazdaság számára akár 500 milliárd dolláros pluszbevételt is jelenthet. Ő mindezt úgy kívánja megvalósítani, hogy tíz százalékos adójóváírást kapnának a városi és az agglomerációs szélessávú technológiai beruházásokat kezdeményező, illetve az azokban résztvevő vállalatok és magánszemélyek. A távolabbi vidékek szélessávú internet-hozzáférésekkel való ellátását segítő cégek és személyek pedig 20 százalékos adójóváírásban részesülnének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • [HUN]PAStheLoD #10
  persze egészségügy .. mikor napi 2 doboz cigi után még mennek hogy lássák el őket .. meg diszkrimináció .. persze .. u. annyi ólmot kaphatnak mint a II VH-s halottak ...

  és a pénz nem csak ott folyik el ..
 • [HUN]PAStheLoD #9
  végülis így is lehet .. amíg ellenzékiek addig keresztbetesznek minden jónak .. majd miután megszavazták őket simán keresztülviszik és éjjen éjjen az új kormány ..
 • PREMIERE1 #8
  Kerry valami információ-technológiai ipari szakértő? Ő simán csak a "ketchupos Kerry", nem más. "Lóphaszt" igérget olyanokat, ami alapból már úton van? Tipikus buta politikus. Az egész fejlesztéshez csak a hozzá tartozó törvényt kell megszavazni, amit korábban PONT a demokraták nem szavaztak meg ...

  Amúgy úgy látszik minden politikus a Szilicíum-völgybe látogat mostanában. Olyan ez nekik, mint nekünk volt a Maria H. st. Bécsben. :)
  Megyó is járt ott az amerikai látogatása során, bár a magyar "média" szerint a "Szilikon-völgyben" járt ! (No Comment!)

  Biztos a szilikonos csajokat nézték ...

 • tajfun #7
  Mondjuk a burzsujok lakasepites tamogatasa helyett lehetne a szelessavu internetepitest dotalni.
 • Laci73 #6
  Szeretnék én annyi ésszel megáldva lenni mint Orbán Viktor vagy Kovács László.

  Az adósság-rabszolgaságba kergetett Magyarországon hiába ígérne bárki is szélessávú net-elérést vagy informatikai forradalmat: mert egyrészt a lakosság fele nem is értené mirol esik szó, a másik fele pedig azt követelné hogy költsék inkább az egészségügyre. A sokat ígért tudás alapú társadalom és az informatika istenítése (is) csak hanta.

  Tied az ország, a multiknak építed.
 • tajfun #5
  Mer annyi esze sincsen.
 • cSuwwi #4
  követendő példa Japán és Dél-Korea is, ahol a szélessávú internet-elérések 20-50 százalékkal gyorsabbak, mint a hasonló amerikai hálózatok

  Cöcö, nálunk mit írtak volna? 200-300%-al? :)
 • Laci73 #3
  Bush már régóta kegyvesztett, de nem a választók szemében.
 • Razgon #2
  Remélem Kerry lenyomja Bush-t
 • Tetsuo #1
  Há Orbán ménem dumál ijeneket? He?