Rónai György

Már szeptemberben bemutatják a cink-oxid alapú akkumulátorokat

A Zinc Matrix Power bejelentette, hogy az Intellel közösen fogja fejleszteni az új elemtechnológiát, amely a jelenlegi lítium-ion akkumulátorokhoz képest kétszer annyi ideig képes működtetni a laptopokat.

A Zinc Matrix Power (ZMP) egy polimer alapú tölthető elemtechnológiát fejleszt, amely nagyon hasonló a jelenlegi kémiai működésű eszközökéhez.. Ez a cink alapú azonban tömegéhez képest nagyjából kétszer akkora kapacitással rendelkezik, mint a mai lítium ionos akkumulátorok, tehát az új technológia potenciálisan megduplázhatja a laptopok két feltöltés közötti működési idejét. Ráadásul mivel víz alapú elektrolitot tartalmaz, és a műanyag csomagolásán belül alacsony nyomás uralkodik, a telep könyebben kezelhető és robbanásveszélye is sokkal kisebb lett.


A ZMP és az Intel az újdonság több technológiai részét is közösen fejleszti ki, így például a töltő áramköröket és az akkumulátor alakját is, ezáltal a legújabb Intel processzorokat alkalmazó notebookok egyből megkaphatják majd ezt az áramforrást.

Az új technológiát már a szeptemberi Intel Developer Forum (IDF) keretében bemutatják, azonban piaci megjelenése csak 2006-ra várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Piscator #10
  A litiumosok egyébként sem robbannak nem???????????????,
  Az inkább a Ni kiváltsága.
 • gz8 #8
  Nekem így is simán 20-22 naponta kell töltenem az akkut :)
 • Mice #7
  tök jó lenne ha egy hét helyett most már akár 2ig is kihúzná a teló
 • [HUN]PAStheLoD #5
  huá huá ;] azért jó hogy elvétve akad 1-2 hír is ami valami fejlődésről szól
 • Eiki #2
  Pedig jó lenne, tuningolnád a procit és a végsebesség nőne :D Lol :D