Gyurkity Péter

Új vezetéknélküli technológia az Airgótól

A vezetéknélküli hálózatokat fejlesztő Airgo Networks új partnereivel közösen már a következő generációs vezetéknélküli technológia kifejlesztésén dolgozik, amelyet még az idén bemutathatnak.

A kalifornia állambeli Palo Alto-i központú cég hétfőn tervezi bejelenteni az Askey, a Taiyo Yuden, a Sohoware és a Planex vállalatokkal kötött megállapodását. A szerződés alapján a Sohoware fogja árusítani a "True MIMO" (multiple input multiple output, azaz több bemenet és kimenet) technológiához szükséges eszközöket, amiket előreláthatólag júliusban mutatnak be. Az Airgo által kifejlesztett vezetéknélküli hálózat 108 Mbit/s sebességre képes, és a vállalat ígéretei szerint nagyobb hatósugárú elődeinél. Jelenleg a 802.11g szabványra épülő vezetéknélküli hálózatok adatátviteli sebessége elméletileg 54 Mbit/s, jóllehet a legtöbb helyen ennek körülbelül a felét képesek tartósan biztosítani.

Greg Raleigh, az Airgo vezérigazgatója kiemelte, hogy a nagyobb átviteli sebességnek és hatósugárnak köszönhetően kevesebb elérési pontra van szükség, tehát csökken a hálózat felszerelésének és működtetésének költsége. További előnyt nyújt, hogy a MIMO technológia révén a hálózat egyidejűleg több jel fogadására és küldésére képes ugyanazon a vonalon, így ugrásszerűen növelhetjük az átviteli sebességet, és csökkenthetjük a szükséges eszközök számát.

Az Airgo chipjei az új technológia mellett továbbra is támogatják a 802.11-es szabványt, de a 108 Mbit/s sebességet csak úgy érhetjük el, ha a vezetéknélküli kártyán kívül az elérési pont is a cég processzorait tartalmazza. Az Airgo által alkalmazott MIMO technológia az új 802.11n szabvány előfutára, amelynek véglegesítése legkorábban az idei év végére várható. A cég termékei a szabvány korai változatán alapulnak és gyártásuk még az idei év során beindulhat. A közös tervek alapján a Sohoware a nagyvállalatokra, míg a Planex a középvállalkozásokra koncentrál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #3
    hát ezt már kezdtük megszokni a DVD szabványkáknál