Berta Sándor

Internetezés a betegágy mellől

A Bajorországban található lauterbachi magánklinika betegei a mostantól már a betegágyuk mellől szörfölhetnek a világhálón, csetelhetnek vagy bonyolíthatják az elektronikus levelezésüket.

Vezeték nélküli internet-hozzáférést kínál a betegeinek egy bajorországi magánklinika. Az internet-eléréseket és azokhoz szükséges szoftver- és hardvereszközöket a müncheni székhelyű Garderos vezeték nélküli internetes szoftverekkel foglalkozó vállalat és a Siemens telepítette.

Erwin Ott, az intézmény menedzsere szerint számukra az volt a fontos, hogy a betegeik számára egy lehetőleg minél könnyebben kezelhető és felhasználóbarátabb vezeték nélküli internet-kapcsolatot építhessenek ki. A telepített szoftverek így például lehetővé teszik a biztonságos és védett internet-elérést akár egy asztali számítógépen vagy egy notebookon keresztül is, valamint ezen kívül pontosan nyomon követhető, hogy ki és mennyi ideig használta az internetet. Így pontos, precíz kimutatás vezethető.

Az amerikai Frost & Sullivan piackutatási vállalat kimutatása szerint a kórházakban és más egészségügyi intézményekben lévő vezeték nélküli internet-piac egyre jelentősebb. Ennek a szektornak a forgalma 2007 végéig előreláthatóan 100 millió dollárra fog nőni. A Garderos ügyvezetője, Hans Christensen mellesleg úgy véli, hogy a lauterbachi magánklinika projektje mérföldkő lehet az egészségügyi intézmények vezeték nélküli internet-elérésekkel való ellátásának területén. Magyarországon évtizedek óta egyre mélyülő válságban van az egészségügy, hiába ölik bele az egymást követő kormányok a tíz- és százmilliárdokat. Bajorország nyilván előttünk jár gazdaságilag, ám ez a hír jó példa lehet arra, hogy mi a követendő cél hazánkban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tajfun #6
    Gondolom a vezerigazgato elvtarsnak...
  • artschi #1
    Nem(csak) a netet kellene bevezetni, hanem az egészségügyi helyzeten javítani. Nem értem, hogy a kormányok mért rombolták szét az egészségügyet... barmok...