SG.hu

Az IBM tovább erősítette pozícióját a szerverpiacon

A IBM árbevétel szerinti piaci részesedése ugrásszerűen emelkedett a UNIX-, a Linux- és a Bladeszerverek szegmensében.

Az IDC ma közzétett bejelentése szerint gyári árbevétel alapján 2004 első negyedévében ismét az IBM lett a globális szerverpiac első számú szállítója, ezáltal a vállalat tovább erősítette 2003-ban elért piacvezető pozícióját. Az IDC adatai szerint az IBM több fontos szerverpiaci szegmensben is növelte árbevétel alapján mért részesedését 2003 első negyedévéhez képest. Főbb eredmények:

  • Az előző év első negyedévéhez viszonyítva az IBM tovább bővítette árbevétel szerinti piacrészét, és ezzel ismételten az első helyen végzett az összesített szerverpiacon.
  • Immár nyolcadik negyedéve az IBM produkálja a leggyorsabb árbevételnövekedést a Unix- és az Intel alapú szerverek szegmensében.
  • A Bladeszerverek szállítói közül mind árbevétel, mind pedig eladott mennyiség szerinti részesedés alapján az IBM végzett az első helyen.
  • A Linux-szerverek kategóriájában az IBM jelentette a leggyorsabb árbevétel szerinti piacrész-bővülést az előző év első negyedévéhez képest, míg a HP és a Dell egyaránt veszített részesedéséből.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!