Berta Sándor

Hét év börtönt kapott a legismertebb spammer

Ahogy azt várni lehetett, viszonylag súlyos büntetésben részesült Howard Carmack. A férfit, akit Buffalo Spammer néven ismert meg a világ, az ügyében eljáró testület hét évi börtönre ítélte.

Bármennyire is hihetetlen, ez az Egyesült Államokban kiszabható legkeményebb büntetés a spammerek részére. A férfiról bebizonyították, hogy hamis nevek és hamis címek felhasználásával emberek és vállalatok ezreinek küldött kéretlen reklámleveleket. Az ügyben eljáró bíróság ráadásul mindemellett 14 rendbeli személyazonosság eltulajdonításának, illetve az azzal való visszaélésnek és a személyazonosság meghamisításának bűntettében is bűnösnek találta a férfit.


Howard Carmack 7 évet kapott spammelésért

Howard Carmack csak 2002-ben 825 millió (!) spam e-mailt küldött el a gyanútlan felhasználóknak. Mindezt úgy tudta megtenni, hogy előtte több hamis személyazonosságot készített magának, illetve felhasználta a több magánszemélytől ellopott valódi hitel- és bankkártya-számokat és más személyes adatokat is. Ezután a hamis személyazonosságok és a valódi hitel- és bankkártyaszámok segítségével bejelentkezett az EarthLink internet-szolgáltató vállalathoz és több hozzáférést regisztráltatott magának. Így tudott kéretlen elektronikus reklámlevelek százmillióit küldeni magánszemélyeknek és cégeknek.

A korábbi Porsche elkobzáshoz képest az amerikai viszonyokat figyelembe véve a hét éves börtönbüntetés meglehetősen keménynek tűnhet, bár egyesek szerint ezzel sem fog eléggé megbűnhődni a férfi. S azoknak, akik így vélekednek, igazuk lehet, hiszen a bíróság bejelentette, hogy amennyiben "jól viselkedik", úgy Howard Carmack három és fél éven belül - tehát miután letöltötte büntetésének felét - feltételesen szabadlábra kerülhet.

Abba pedig belegondolni is rossz, hogy mi történik, ha 4-5 év múlva esetleg újra működni kezd Buffalo Spammer. Bár a felhasználóknak az elkövetkező esztendőkben vele nem, de sajnos több tucat spammer társával addig is számolni kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #30
    7 év tényleg nagyon sok, bár a spam-ekkel nekem is tele a tököm. Nagyon kellett már valami precedens értékű büntetés, bár szerintem hatásosabb lett volna egy nagyszabású hajtóvadászat, ahol mondjuk 100 spammert elcsípnek, és bevarrják őket 1-2 évre, plusz durva pénzbüntetés.
    Amúgy ki se nézem ebből a fasziból, hogy ért a számítógéphez.
    spamszűrésre én már kitaláltam a megoldást:
    .Org cég, ahová be lehet küldeni a spam-eket forward-olva. Elkerülendő hogy kib*szásból rendes emaileket is fedobjanak a fekete listára mondjuk x bejelentés után a levél fekete listára kerül. Az össze központi útválasztó ettől az .org szerveztettől időnként lekéri a listát, és az alapján szűr ezerrel.
    Nem kéne minden mailservert szűrni, pl. nálunk elég lenne a magyar-nemzetközi bejáratoknál szürni, hogy az országba már be se kerüljön a szemét, a hazaiakat meg már nem akkora meló helyi szinten szűrni.

    Másik megoldás hogy én nem csak a spammert büntetné, hanem azt a céget akit reklámoz, méghozzá durván. Ha nincs megrendelő a spammer éhenhal.
  • JTBM #29
    7 ev pont jo. Figyelembe veve, hogy Europaban van ahol 4 evet adnak gyilkossagert, az USA eleg kemenyen banik a bunozoivel, ami szereny velemenyem szerint igen jo dolog.
  • NasaTm #26
    825 Millio gezzzz !
  • Lazarus #25
    ihatespam nevű szoftvert ajánlom mindenkinek... a spamet így is letöltöd csak nem kerül bele az inbox-ba :)
  • Cat #24
    azt is tegyük hozzá, hogy meg van kötve a kezük, kormányzati/egyetemi szférában nem azt csinálnak amit akarnak, hanem ami a szabályzatban le van irva
    biztos hogy nem jókedvükből tették
  • gz8 #23
    Az is hozzáértésről tesz tanúbizonyságot, hogy a német csókák még értesítést is küldtek a spam- és vírusküldőknek. Ez eléggé LOL :)))
  • comet #22
    Kihagytam hogy miért nem csinálják mindenhol meg azt a spamfiltert: erőforrásigényes
    eddig is mindig az volt a probléma hogy hatalmas mennyiségű spam jön, a német egyetemek is a béna sysadminok és a hatalmas spam flood miatt nem bírják szűrni.
  • comet #21
    Szerintem pont elég.
    Nem is kevés nem is sok, főleg hogy másmindent is csinált mellette.

    Zengo: hülyeség az ötleted, tudod nem primpostáról szpemmel valaki hanem saját levelezőszerverről :) Elég ha hamisít egy ipcímet és már ugyanott vagy. A központi szerver meg nem megvalósítható mert hatalmas terhelése lenne. És igen, leirtaná az összes korlevelet. En par nap alatt kapok iszonyat sokat pl bugtraqról vagy jó nagy leveleket freshmeatrol.


    nospam: spamszürés igenis megoldható, és normálisan. Volt egy csávó aki kifejlesztett egy jó kis spamfiltert: tesztelték: kapott 3500 spam levelet meg 3500 nem spam levelet, ebbol kettot(!!!) rosszul nem-spamnek könyvelt el, pedig spam volt. a "hibát" a fejlesztő javította közben :D
    EZ a felismerés az elvégzett teszt szerint 10x jobb mint az emberi(!!!)
  • Darth Sith #20
    kikéne adni vmi olyasmi törvényt hogy a spamerek halál büntetést kapnak, ha elkapják őket. tuti hogy vissza esne a spam.. :)
  • Devla #18
    "In a perfect world... spammers would get caught, go to jail, and share a cell with many men who have enlarged their penisses, taken Viagra and are looking for a new relationship."