Berta Sándor

Kanadában is elindult a Napster

Már a juharleveles országban is használható az egyik legismertebb és legkedveltebb fájlletöltő szolgáltatás. A cég partnere a kanadai Molson sörfőzde lett.

A Napster az észak-amerikai ország első legális letöltési szolgáltatást nyújtó vállalata, ezáltal megelőzték legnagyobb konkurensüket, az Apple-t is, hiszen ennek a vállalatnak az iTunes szolgáltatása jelenleg csak és kizárólag az Egyesült Államokban elérhető. A Napster korántsem ül a babérjain, hiszen múlt hét óta már Nagy-Britanniában is bárki legálisan is letöltheti kedvenc zeneszámait. Ott a felhasználók 500 ezer zeneszám, illetve több ezer zenei album közül választhatnak.

Jelenleg Kanadában a kínálat még csak 300 ezer zeneszámot ölel fel, ám a cég tájékoztatása szerint ez a helyzet hamarosan változni fog és várhatóan eléri majd a Nagy-Britanniában letölthető zenei fájlok és albumok számát. A vállalatnak jelenleg öt nagy, valamint több kisebb független kiadóval van licenc szerződése.


Mindenképpen a szolgáltatás kipróbálása mellett szól, hogy a felhasználók egy héten keresztül ingyenesen élvezhetik a letöltés örömeit, és ha tetszik nekik, csak utána kell fizetniük. Aki úgy dönt, hogy marad a Napsternél, az többfajta konstrukció közül választhat. A havibérlet 9,95 kanadai dollárt (5,98 eurót) kóstál, míg egy zeneszám letöltése 1,19 kanadai dollárba (71 centbe), egy zenei albumé pedig 9,95 kanadai dollárba kerül.

A zenei fájlok letöltésén kívül a felhasználóknak meghallgathatják különböző online rádióadók műsorát is. A Napster kanadai főhadiszállása egyébként az Ontario tartománybeli Richmond Hillben található, ugyanott, ahol a konkurens Roxio székhelye is van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!