SG.hu

DVD-ből tavaly háromszor annyit adtak el, mint az előző évben

Az elektromos háztartási készülékek forgalma az előzetes adatok szerint tavaly elérte a 210 milliárd forintot, ami 22 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest.

Idén a piac kisebb mértékben, várhatóan 5 százalékkal bővül a GfK Piackutató Intézet 2004. évben eddig feltárt mutatói szerint. A pozitív tendencia folytatódik, csupán az a kérdés, hogy a rendkívüli növekedési ütem meddig marad ilyen gyors. A fogyasztók derűlátóbbak, mint a legutóbbi időkben bármikor. A Közgáz-GfK Fogyasztói Bizalom Index (FBI) kilenc éves története során soha olyan sokan nem mondták, mint idén márciusban, hogy mostanában érdemes nagyobb háztartási eszközt vásárolni. A megkérdezettek 57 százaléka szerint kedvezőek a körülmények, 21 százalék véleménye is-is, és csak 17 százalék képviseli azt a véleményt, hogy most nem érdemes. További 5 százalék nem tudott állást foglalni.

A szórakoztató elektronikai készülékek között hódít a modern technológia. DVD-ből tavaly háromszor annyit adtak el, mint az előző évben, és a tendencia folytatódik. A DVD lejátszó már nem luxus, mivel már a háztartások 9 százalékában megtalálható, és ez a mutató rohamosan növekszik. Óriási a kereslet minden digitális készülék iránt. Így a digitális camcorder mellett mind a CD-lejátszók, mind a CD-lejátszóval ellátott készülékek forgalmának további erőteljes növekedését jelzi előre Schiller Tamás, a GfK területvezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AtisH #3
    És lám él tovább a fogyasztói társadalom...
  • papabear #1
    nahát.
    tényleg?
    nem orsós magnót és diavetítőt vesznek az emberek?