Berta Sándor

Kerékpáros mobil internetpont

A pályaudvarokon, éttermekben és kávézókban való internetezési lehetőség ma már kezd megszokottá válni, nem így például a parkokban való szörfölés a világhálón.

Egy New York-i fiatalember, bizonyos Jurij Gitman erre a problémára talált nemrégiben megoldást. A férfi elhatározta, hogy megvalósítja azoknak az álmát, akik mondjuk a Central Park kellős közepéről szeretnék lekérdezni jött e új levelük vagy a nyílt utcán szeretnének néhány percig internetezni. A fiatalember egyébként semmi meglepő dolgot nem tett, nem talált fel semmi új eszközt, csupán létrehozta a környéken körbejáró biciklis jégkrém- és fagylaltárus internetet kínáló változatát.


A férfi felrakott egy táskában egy notebookot a kerékpárjára és gondoskodott annak a mobil áramellátásáról is. A laptop rendelkezik egy nagy antennával is, amelynek a segítségével a mobiltelefon- vagy a távolabbi vezeték nélküli internet-hálózatokon át létre lehet hozni egy internet-kapcsolatot. Jurij Gitman szerint a Magic Bike, vagyis a "Varázslatos bicikli" névre keresztelt vezeték nélküli internet-hozzáférést kínáló drótszamár alkalmazásával teljesen új értelmet nyer a mobil internet kifejezés és ezzel együtt teljesen új lehetőségek is nyílnak a mobil internetes kapcsolatra vágyók előtt.

A fiatalember úgy véli, a kerékpáros példa is jól bizonyítja, hogy ezentúl a jövőben ott is lehet majd vezeték nélküli internet, ahol eddig az embereknek nem adatott meg az a lehetőség, hogy felcsatlakozzanak a világhálóra. Ráadásul így olyan rendezvényeken is használhatnák az internetet, mint például a felvonulások, a különböző koncertek, óriáspiknikek vagy akár a demonstrációk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #16
    :)
  • cSuwwi #15
    inkább figyelj az útra, mert nekimész egy fának... :)
  • _Vegeta_ #14
    De kurv@ ronda ez a bicaj. :>
    Amugy jo 5let, szivesen netelnek a bicajon. :)
  • papabear #13
    Vezetés közben, vagy egy unalmas tárgyaláson ? :O)
  • Tetsuo #12
    Én tömörítetlen interaktív 3Ds videostreamet akarok nézni HDTV minőségben a szemüvegemen persze minőségi valós 3Ds hanggal, kinn a tanyán. Ehhez legalább 4G kell. :)
  • papabear #11
    Nahát ezaz, 10Mbit bőven elég akár folyamatos video vételre is.

    Bár az NttDocomo Japánban 2010-re már hologramkivetítős mobilokat vizionál, ahhoz már lehet, hogy kevés....
  • papabear #9
    Bocs, de a WLAN lehet bármilyen sávszélű, ha az onnan való kijutás a netre nem lesz jobb mint manapság egy átlagos dsl. (Nem hinném, hogy bárki , aki odaáll egy ilyen e-ponthoz, az rögtön 10 megabittel fog internetezni.)

    Azonkívül nem tudom mi a faxot lehet csinálni az utcán, amihez nem elég 10Mbps....

  • papabear #7
    nem értem mire gondolsz. Mi a probléma ezzel?
  • papabear #5
    "WCDMA handles up to 2 Mbps for local area access or 384 Kbps for wide area access. A coming release will include enhancements up to more than 10 Mbps."
    (http://www.ericsson.com/technology/tech_articles/WCDMA.shtml)

    Szerintem ez nem annyira vicc. De lehet, hogy neked nem lesz elég.. :o)
  • papabear #2
    Pont leírtad, hogy 10év múlva egy átlag tini hogyan használja az internetet. Japánban már most ez van...
    Bár ezek az internetpontok feleslegessé válnak 10 éven belül, mert ott lesz a 3G.