Spencer

Windows XP: túl a 210 milliomodik eladott példányon

A Microsoft munkatársai örömmel jelentették be, hogy a vállalat népszerű Windows XP operációs rendszeréből annak két és fél évvel ezelőtt történt piaci debütálása óta már több mint 210 millió darab dobozos, illetve OEM verzió kelt el.

A világ legnagyobb szoftvercége ezzel párhuzamosan bemutatta a digitális állományok, zenék és filmek védelmére szánt másolás védelmi szoftverének legújabb verzióját, mely közlésük szerint minden korábbinál több online szolgáltatással és digitális berendezéssel kompatibilis.


Az említett bejelentésekre a Microsoft évente megrendezett, Windows Hardware Engineering Conference nevezetű rendezvényének megnyitóján került sor, még pedig rengeteg Windows-os szoftver- és hardverfejlesztő mérnök jelenlétében. A redmondi székhelyű vállalat a rangos rendezvény keretein belül várhatóan újfent nyilatkozni fog a következő generációs Windows, a jelenleg Longhorn fejlesztési kódnevet viselő szoftver megjelenési időpontjáról, illetve új szolgáltatásaival kapcsolatban is. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Microsoft előreláthatólag 2006 első felében kezdi majd meg a Longhorn végleges változatának kereskedelmi forgalmazását.


Szakértők szerint a Microsoft részéről mindenképpen jó döntésnek bizonyult, hogy a Longhorn megjelenése előtt új szolgáltatásokkal vértezi fel a jelenlegi Windows operációs rendszert, ennek köszönhetően ugyanis megélénkültek a Windows XP eladások. A 2001 októberében kiadott szoftverből tavaly júliusig mintegy 130 millió darabot adtak el világszerte, ami azt jelentette, hogy a Microsoft egészen addig havonta mintegy 6 millió példányt dobott piacra. Ezzel szemben az elmúlt háromnegyed évben a vállalat havonta már nem kevesebb mint 10 millió darab Windows XP-t tudott eladni. Greg Sullivan, a Windows vezető termékmenedzsere az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az eddig eladott 210 millió Windows XP túlnyomó többsége új számítógépekre telepített változatban került forgalomba. A Windows XP kelendősége egyben azt is mutatja, hogy a személyi számítógépes piac mostanság fellendülőben van - nyilatkozta Sullivan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)