Rónai György

Iomega 7-in-1 floppy és kártyaolvasó

Az Iomega bejelentette a legújabb mobil termékét, amely a Floppy Plus 7-in-1 Card Reader névre hallgat. Az USB-n át csatlakozó újdonság a normál 1,44MB-os floppyn kívül 6 féle kártyát, és egyéb memóriaegységet képes direktben olvasni, és írni.

A Floppy Plus 7-in-1 olvasót egyszerű hordozható meghajtónak találták ki. Méreteit illetően kisebb, mint egy CD-tok, csak a magassága haladja meg azt, 2,5 cm. Az igényesen kidolgozott kéttónusú, ezüst és szürke borításban kapható meghajtó egyserűen elfér bármely laptop táska zsebében, és csupán 340 grammot nyom. Egyetlen egyszerű USB kábelen keresztül kapja az áramot és az adatokat is, tehát nincs szükség külön adapterre sem, így problémamentesen csatlakoztatható bárhol, bármilyen USB csatlakozóval ellátott géphez. Minden memóriakártyát és a floppyt képes előről fogadni, és azáltal, hogy az összes formátumot képes kezelni, könnyedén kiváltja a többi külön kártyaolvasót.

"Az Iomega egy tökéletes hordozható megoldást kínál ezzel azoknak, akik a digitális fotózás és digitális zenehallgatás megszállottjai." mondta el Jennifer Burl, az Iomega Corporation termékmenedzsere. "Ezek az emberek gyakran többfajta memóriakártyával is rendelkeznek, és a Floppy Plus 7-in-1 Card Reader mindet könnyedén kezeli, tehát bármely USB-vel ellátott gépről hozzáférhetünk az adatainkhoz."

A kártyaolvasó meghajtó támogatja a CompactFlash (I-II), SmartMedia (SM), Microdrive, Multimedia Card (MMC), Secure Digital (SD), és a Sony Memory Stick (és Pro) formátumokat, valamint természetesen a 3,5"-os floppyt is. A cég mellékeli hozzá az Adobe Photoshop Album SE szoftvert, amely segítségével könnyedén kezelhetjük a digitális fotóinkat. A Hot Plug & Play segítségével újraindítás nélkül felismeri az eszköz, amihez az USB kábellel csatlakoztatjuk.

A 7-in-1 Card Reader kompatibilis a Windows 98, 98SE, ME, 2000 és XP operációs rendszerekkel is, sőt, még a Mac OS X gépekhez is jó, a lényeg csupán, hogy legyen USB port. A meghajtó máris kapható, nagyjából 12 ezer forintos áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • papabear #6
    Ja tudom, alufólia, tényleg kényelmes és modern. :o)
    A régi gépekhez nyúlásnál abszolút megértem.

    De itt most arra gondoltam, hogy egy vadi új - ráadásul hordozható- cuccról van itt szó, ami esetében az ember manapság már mást használ.
    Pl, amit ez is tud olvasni, memokártyát.
    ...De nekem ez egy kicsit akkor is olyan, mint amikor kazettásmagnóra nézek. (nosztalgikus) :o)
  • Flashy #5
    az en gepemben sincs mar regota floppy meghajto (mar reg elromlott), de neha meg mindig az a legegyszerubb ha regi gepet kell bootolni vagy feléleszteni, vagy kisebb dolgot kell magaddal vinni olyan helyre ahol nem biztos hogy a környék legmenőbb gamergépe van.
  • papabear #3
    És ki a fax használ még 1.44-es floppyt?
    Hármat kell megírni, hogy átcipelve a városon, olvasható maradjon legalább valamelyik.
  • Flashy #1
    sok ilyen van már, de azér nemrossz cuccos.