Berta Sándor

A britek a legszorgalmasabb IT-szakemberek

Egyre több helyen szeretnénk az információ-technológiai iparban dolgozók közül, hogy csökkenjen a munkaidejük és meg tudják különböztetni végre a munkájukat a magánéletüktől.

A Mercury Interactive és a Manchesteri Üzleti Iskola felmérést készített, amelyben a német, a brit és a francia IT-szakemberek munkaidejét és életkörülményeit vizsgálták meg. A francia IT-menedzserek kétharmada hetente 36-48 órát dolgozik, a megkérdezettek 21 százaléka dolgozik többet, mint 48 és 3 százalékuk többet, mint 60 órát egy héten. Ezzel szemben a britek még náluk is szorgalmasabbak. A szigetországi IT-szakemberek 52 százaléka ugyanis átlagosan hetente 48; 37 százaléka több, mint 48 és 13 százaléka több, mint 60 órát dolgozik a heti 168 órából.

Az IT-vezetők élete Németországban sem fenékig tejfel. A menedzserek fele 48, a 40 százaléka több mint 48, míg a 2 százaléka több, mint 60 órát dolgozik hetente. Hasonló megállapításokra jutott egy német felmérés is, amelyet az ARB-IT2 kutatócsoport készített. E szerint már egyre kevésbé jellemző napjainkban az a korábbi folyamat, amelyet "Burn-out"-ként vagyis kiégésként emlegettek. A szakemberek ugyanis még időben felismerték, hogy az egész nap a számítógép előtt ülés nem a legjobb elfoglaltság és igenis szükségük van szociális kapcsolatokra, családra.

Az információ-technológiai szektorban dolgozók egyébként hangot adtak azon véleményüknek, miszerint szeretnék, ha a jelenleginél tovább csökkenne a munkaidejük és még inkább láthatóbbá válna a munkájuk és a magánéletük közötti határvonal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Power #12
  El vagy tévedve.
  15-20000-ért segéd munkást alig kapsz az USA-ban.
  50 rugóról indul és akkor még csak egyszeri kis senki vagy, nem menedzser.
  Azt még hozzá vehetjük, hogy úgye az állam is kevesebbet szed el ott.
 • KIP #10
  nameg eléggé kimértek dekára is:D
 • exHumano #5
  Azt azért mégsem nyilatkozhatták a megkérdezettek, hogy egész nap lopják a napot és nem is érdemlik meg a fizetésüket. Ennyit érnek az ilyen felémérések...
 • JTBM #4
  Amig oraberben fizetnek, engem nem erdekel, hogy hany orat kell bent lenni.
  Akkor lenne gaz, ha ingyen akarnanak dolgoztatni...
 • HuAn82 #1
  Ó,hogy én mennyire sajnálom"szegényeket"! lol!