Berta Sándor

Televízió a karórában

Az NHJ nevű vállalat egy olyan karórát fejlesztett ki és dob piacra, amelyben egy beépített mini televízió van. A VTV-101 névre hallgató készülék tömege 55 gramm, kijelzője egy 280x220 pixeles TFT-LCD.

Ismét valami egyedit alkottak a japán mérnökök. Azt már megszokhattuk, hogy egyes országokban, mint amilyen például az Egyesült Államok, Tajvan vagy Japán sokszor az átlagos európai számára érthetetlen, különleges termékeket fejlesztenek ki, amelyek közül néhány, később akár meghódítja a világot is, gondoljunk csak például a tamagocsira. Lehet, hogy valami hasonlót alkotott most egy japán cég.


A televíziós órának van egy úgynevezett "PLL-synthesizer" tunere is, amely támogatja a VHF-et és az UHF-et. A tuner funkció (például a csatornakeresés) használható automatikusan és manuálisan is. Antennaként az eszközhöz mellékelt fejhallgató kábelét lehet használni. A televíziós képernyőn található egy kisebb kijelző is, amely a pontos időt, az akkumulátor és az elemek állapotát, a programokat és a hangerő szintjét mutatja meg. A beépített akkumulátor 60 percen át tartó tévézést tesz lehetővé, egy teljes film vagy focimeccs megnézését tehát nem. Ugyanakkor a mellékelt külső elemcsomaggal - amely négy AAA-elemet tartalmaz - az üzemidő 3 órára növelhető.

Az NHJ a televíziós karórát májustól kezdi el forgalmazni. A multimédiás ketyere ára várhatóan 19 800 jen, vagyis kereken 152 euró lesz. Arról nem szól a fáma, hogy Európában mikortól lesz kapható a nem mindennapi kütyü.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shadow_THH #14
    Végre a retyón ülve is nézhetem az indiánt ahogy "szájbarug" egy nőt! a fejlődés megállithatatlan :D Azér teccik, igen nagy, csak kár, hogy az antennát a fejedre kell tenni, ez eléggé elbassza. Egyébként az N-gagemen is lehet filmet nézni csak kicsit drága gprssel a streaming rm-ek letöltése

  • Tetsuo #13
    Már fél éve nem nézek tv-t! Nagyon ritkán az MTV1-et, meg néha a Fábryt. :)
  • Pepito #10
    A kérdés valószínűleg nem így merült fel, hogy "Te Józsi, te hordaná' illyent? Mer' én nem, baszki. Hagyjuk a picsába!"

    Inkább úgy történhetett, hogy: "Te Józsi, te hordaná' illyent? Mer' én nem. De a csávó a marketingről aszonta el tudna sütni ebből 5millió darabot! Baszki! Kapjuk össze magunkat osz' förmedjünk má' valamit neki."
  • NEXUS6 #9
    Nekem is ez ugrott be. Már a delta műsorban is láttam ilyet amikor még kudlikjuli vezette. Amúgy tv-t én se nagyon nézek mostanában, a vv meg a bb leszoktatott róla.
    Netezni meg ilyen kicsi képernyőn nem lehet, ha esetleg azt építenék bele.
    Esetleg egy mobil képtelefonnak még lenne értelme ilyen kivitelben. Legalább nem hagynám mindíg el, meg otthon a telcsimet.
  • valaé valaé ná #6
    Mi ebben a forradalmi ?
    Huszonegynéhány évvel ezelőtt kitalálták már ezt fekete-fehér LCD-vel.
    Csak aztán rájöttek, hogy ez egy alapvető hülyeség és felhagytak a gyártásával.
  • Gladiator #5
    amúgy marha élvezetes lehet rajta a foci. amikor kirúgás van és madártávlatból van a pálya, a labda kb. 1 pixelnyi lehet.
  • Gladiator #4
    érdekes, hogy az ilyen mini TV-ken mindig foci megy.
  • Csatti #2
    Nekem meg nem...
  • Police88 #1
    Ilyen kell nekem!!!!