Berta Sándor

EKG kerülhet a Samsung új okosórájába

A készülék a beépített funkciók miatt az Apple Watch 4 méltó vetélytársa lehet.

Az általában jól értesültnek számító Sammobile oldal szellőztette meg azt a hírt, hogy az érkező Samsung Galaxy Watch Active 2 okosórát a gyártó el fogja látni EKG funkcióval is. Az eszköz képes lesz felismerni, ha a viselője elesik és nem mozdul meg. Az Apple Watch 4 még arra is képes, hogy egy bizonyos idő után automatikusan segélyhívást indítson, ezt a Samsung új terméke szintén megteszi majd.

Érdekesség, hogy a Samsung Galaxy Watch Active idén februárban bemutatott első változatába a dél-koreai konszern még csupán egy hagyományos pulzusmérőt integrált, vagyis az előrelépés jelentős. A kérdés csak az, hogy az okosóra mennyibe fog kerülni és árban is tud-e majd versenyezni a vetélytársával. Az új készülékkel mért adatok megoszthatók lesznek egy orvossal, ugyanakkor eleinte még biztosan nem lesznek elérhetők, mert engedélyeztetni kell azokat és az a folyamat egy ideig biztosan el fog tartani.

A készülék 40 és 44 mm-es méretben egyaránt kapható lesz, de a pontos megjelenési időpont egyelőre nem ismert. Mindenesetre az elképzelhető, hogy az óriáscég az új modellt augusztus elején az új Galaxy Note változattal együtt mutatja majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!