Berta Sándor

Moduláris okosórával jelentkezett a Tag Heuer

Az új termék közel sem olcsó.

A Tag Heuer Connected Modular 45 egy androidot futtató luxus kategóriába tartozó okosóra. A svájci gyártó új modelljét konfigurálható pántok, zárak és szerelőkeretek egészítik ki. A fő újdonság azonban a cserélhető főmodul - erre utal a névben a Modular szó is, amelyet mechanikus egységekkel lehet helyettesíteni. Így az okosórából bármikor egy klasszikus karórát lehet varázsolni. A felhasználó két mechanikus modulból is választhat, ezek a Kaliber 5 és a Heuer-02T, de egyik sem képezi az alapcsomag részét.

A Connected Modular 45 fejlesztése során a Tag Heuer együttműködött a Google és az Intel szakembereivel. Az óra AMOLED-érintőképernyőt kapott, míg a fő egysége egy Intel Atom processzor, az operációs rendszere pedig az Android Wear 2.0. A beépített mikrofonnak köszönhetően a vásárlók használhatják a szoftver beszédvezérlési funkcióját. Az óra 50 méter mélységig vízálló, van benne GPS-vevő, illetve NFC-chip az elektronikus fizetési rendszerekhez. Az integrált flashmemória 4 gigabájt, a maximális üzemidő pedig több mint 24 óra. Az új modell egyaránt kompatibilis az Android és az iOS operációs rendszerekkel.


A Connected Modular 45-öt teljes mértékben a La Chaux-de-Fonds városban lévő Tag Heuer-üzemben gyártják, ezért felkerült az órára a Swiss Made felirat. A mechanikus modulok nélküli változat ára 1600 eurónál kezdődik. A luxuskiadás, amelyet titánból készített ház, Heuer-02T mechanikus óramű, valamint bőr- és gumipántok jellemeznek, ára 16 650 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #1
    Nem kéne. De egy Aquaracer igen.