SG.hu

Az IBM ma ünnepli a System/360 mainframe gép 40. születésnapját

Az IBM ma ünnepli a System/360 mainframe gép 40. születésnapját. Ez az innovatív számítógép forradalmasította a számítástechnikát és az üzleti életet egyaránt.

A System/360 a maga korának legtöbbet tudó mainframe gépe volt, amely a mai napig is használt, fontos technológiák egész sorát vezette be a számítástechnika világába. Ilyen például a tranzakció-feldolgozás, a mikroáramkör-technika és az adatbázisok. E nagy hatású, a számítástechnika és az üzleti élet története szempontjából is jelentős esemény tiszteletére az IBM a mai napon a kaliforniai Mountain View Számítógéptörténeti Múzeumában tartandó közös ünneplésre hívta a System/360 megalkotóit - Erich Bloch, Fred Brooks és Bob Evans urakat -, valamint azokat az ügyfeleket, akiknek üzletmenetében ez a számítógép hozott döntő változásokat. A mai rendezvény a múzeum számítógéptörténeti előadás-sorozatának része, amelynek összefoglaló címe: "40 éves az IBM System/360 - a számítógép, amely mindent megváltoztatott."




A System/360 egy 5 milliárd dolláros tervezés és gyárberuházás eredményeként született meg. A projekt kivitelezéséhez az IBM több mint 60 000 új alkalmazottat szerződtetett, és öt új üzemegységet létesített. A fejlesztés során több mint 300 szabadalom kiadására került sor. A projekt a világ legnagyobb magánfinanszírozású kereskedelmi vállalkozásának számított.


Az IBM a mai napon bemutatta legújabb mainframe gépét - ez az eServer zSeries 890 -, amely az általa kínált, legkidolgozottabb mainframe-technológiát teszi elérhetővé a középméretű vállalati ügyfélkör számára. A z890 a vállalati szintű számítástechnika terén a legmagasabb szintű rugalmasságot, virtualizációt, automatizációt, biztonságot és skálázhatóságot biztosítja a középméretű vállalatok számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #2
    Azért egy ilyen jószágot felcipelni a negyedikre lift nélkül :))))