Spencer

174 TB-os új adattároló rendszer az EMC-től

A gyors adatmentést és visszaállítást elősegítendő, az adattároló megoldások specialistájaként nyilvántartott EMC a héten egy olyan új termékkel fog előrukkolni, mely merevlemez technológián alapul, mégis kazettás rendszerként funkcionál.

EMC-hez közel álló források szerint a vállalat "disk library", vagyis "lemez könyvtár" néven fogja piacra dobni az újdonságot. Mint ismeretes, az úgynevezett "tape library", vagyis "kazetta könyvtár" kategóriás eszközökben több szalagos meghajtó és cartridge kap helyet, valamint egy a kazetták cserélésére hivatott robot mechanizmus. Ennek megfelelően az EMC féle lemez könyvtárak a kazetta könyvtárakhoz hasonló, azonban winchesterekre épülő új adattároló megoldások lesznek. Egyes források szerint a lemez könyvtárakat akár két órán belül is üzembe lehet helyezni, használatuk pedig gyors és egyszerű.

Szakértők szerint az EMC jó úton halad, amikor ilyen és ehhez hasonló eszközök fejlesztésével foglalkozik, ugyanis a vállalatoknál manapság egyre nagyobb mennyiségű adatokkal dolgoznak, és ezen adatokat természetesen gyorsan és biztonságosan kell lementeni, amire tökéletes megoldást jelenthetnek a hamarosan bemutatkozó lemez könyvtár eszközök. Az IDC piackutató cég nemrégiben adott ki egy tanulmányt, mely szerint a biztonsági adatmentésre szolgáló szoftverek piaca rohamosan növekszik, ugyanis vállalati szinten egyre komolyabb összegeket fordítanak az adatok biztonságos tárolására.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan a jövő héten debütáló EMC újdonságok ATA interfészes merevlemezeknek adnak otthont. Magukat megnevezni nem kívánó források szerint a Clariion DL700 típusjelzésű rendszer alaphelyzetben 58 TB adatot képes eltárolni, azonban tömörítési technológiák segítségével akár 174 TB adatot is le lehet menteni a segítségével. Az alacsonyabb kategóriában versenyző Clariion DL300 alaphelyzetben 12,5 TB, tömörítve pedig maximum 37,5 TB adatot képes eltárolni. Az EMC mérései szerint az új adattárolók révén 30-60 százalékkal gyorsabb adatmentést, illetve akár 90 százalékkal gyorsabb adat visszaállítást lehet megvalósítani, mint a hagyományos kazettás rendszerek segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mittu #1
    laptopba mikor lesz ilyen?:)