Berta Sándor

Longhorn alfa verzió még az idén?

A legújabb információk szerint még 2004-ben megjelenik a Longhorn alfaverziója. Minderről Bill Gates, a Microsoft vezetője számolt be az egyesült államokbeli San Diegóban megrendezett Gartner Symposium nevű rendezvényen, amelyet ITexpo-ként is szoktak emlegetni.

A vállalat szóvivője szerint a Microsoft - a lehetőségek szerint - a Longhorn bétaverzióját is meg akarja jelentetni még az idén. A cég az Alfa, vagy másnéven Pilot-verziót a partnervállalatok, valamint a kiválasztott fejlesztők számára akarja majd csak biztosítani, az átlagfelhasználók tehát nem valószínű, hogy találkoznának ezzel a változattal. A Microsoft ugyanakkor nem adott ki semmilyen információt a Windows XP utódjának számító Longhorn operációs rendszernek a végleges változatáról. Bill Gates csupán annyit volt hajlandó elárulni, hogy a Longhorn "nem egy konkrét időponthoz kötött termék".

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyításhoz

A szakértők korábban egyértelműen azt nyilatkozták, hogy a Longhorn 2006 előtt semmiképpen sem jelenhet majd meg. Ezt azonban megkérdőjelezheti, ha mind az alfa, mind a béta verzió már az idén kikerülne. A Microsoft a 2003 októberében Los Angelesben megrendezett Professzionális Fejlesztők Konferenciáján (PDC) már bepillantást engedélyezett a Longhornba néhány szerencsés számára. Később természetesen a felvételek bejárták a világot.

Azt tehát még mindig nem lehet tudni, hogy mikor is jelenik meg az új operációs rendszer. Persze az is lehetséges, hogy a Microsoft nem véletlenül tartja kétkedésben a felhasználókat és a cégeket, hiszen ha nem jelölnek meg konkrét időpontot a Longhornra, akkor sincs presztízsveszteségük, amennyiben nem sikerül kiadni 2006 előtt az új operációs rendszert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlackRose #49
    Remélem nekem ezt nem válaszolod, mert en használok Linuxot, MacOSX-et es Sun Solarist is párhuzamossan már evek óta, de egyiket sem latom jobbnak, sőt elmondhatom, hogy általában vele van a legkevesebb gond. :) És ez nem vicc, amikor naponta használod őket konkrét dolgokra, akkor veszed észre, és akkor látod miért is ternek lassan át a Macról, SGI-ről, Sun-ról a Windowsra. (IRIXET nagyon keveset használtam, ezért nem szeretnék beszélni róla).
  • BlackRose #48
    Kérlek, konkrétan írd le ide nekünk "amatőröknek", hogy mi is olyan szar a Windows-ban. De konkrétan!
  • mir #44
    nézd, abban megegyezhetünk, hogy a 2K meg az Xp már sokkal jobb, mint az NT4 (aminek kicsit VMS beütései vannak, ez az egyetlen ok, ami miatt én oprendszerszámba veszem) a W95tel meg össze sem lehet hasonlítani. de a világ \ { windows * } halmazon értelmezve még mindíg a létra alján van a rendszer a figyelemre méltóan egyszerű porogramozhatóságával.
  • mir #42
    sajnos a windowsoknál a kinézet a fontos, és nem a belső :(
  • Tetsuo #40
    Jah nem a kinézet a legfontosabb, de gyanítom h a kernel meg a többi mély struktúra is ugyanojan szar lesz mint most.
  • Chappy #39
    Tök jó! Jöjjön ki azonnal! legalább kezeli a 64 bitest és minden progi megy rajta!
  • BlackRose #37
    Az OS dolga nem az, hogy jól nézzen ki, hanem, hogy a munkát könnyen elvégezd rajta nagy produktivitással, ezt kellene már felfogni. Én, amikor gyorsan és elegánsan befejezem a munkámat (Windows alatt, pedig ez igen is így van), akkor majd valami mással szépítem az életemet. Pl. a Sun Solaris nekem hülyééül néz ki, de jól lehet rajta dolgozni. Vagy a SGI IRIX is, pedig rajta készítik a legjobb cuccokat, amit biztosan nagyra becsülsz. A Longhorn egy teljesen új OS, ami nagy részben a Microsoft többmilliárd dolláros kutatásain alapszik, és ezért büntetni fog, de iszonyatosan.
    P.S. Én nem vagyok Microsoft fán, ezért nem kérek a fikázásból, de megjegyzem, hogy ami jó azt megbecsülöm, ha akármi is.
  • BlackRose #36
    A hozzászólásod mindent elárul, vagyis mielõtt még ide irkálnál szakértõi beszólásokat, olvasd el a neten mi is a Longhorn. Az eddig megjelent pre alpha verziók pedig nem más mind marketing dolgok, a grafikai felületnek pl. semmi köze a Longhorne-hoz, mert abban 3d DirectX alapú felület lesz, ezenkívül ha a pre alpha telepítõrõl mérlegelsz egy OS-t amirõl kûlömben is a Microsoft nem igen beszél akkor nem is tudom miért is válaszolok itt a beírásodra. És még valamit a Longhorn el sem fog indulni a mai gépeken.
  • Sliders #32
    Cad egyetértek, sokan csak fikáznak. Bár sajna magyarokra ez jellemző. Nekem nincs vagy más csinálta az már szar :) nem baj, ez van, sokan be fognak szólni nekem, de már megszoktam. De az fix hogy amit ők mondanak hogy szar az úgy is van. Szerintem meg nem lesz szar, elolvastam mik lesznek a Longornban elég biztató.
    Persze látatlanban kell fikázni mindnet. Ez a jellemző. De mielött anyázásokat kapnék, légyszi gondoljátok meg, mert látatlanban nincs jogotok leanyázni.
    Ezzel az egészel azt akartam maondani, hogy aki nem vágja a technikai hátteret az szerintem ne irjon addig véleményt.

    egy igen jó kis oprendszer lehet.
  • Laalee #24
    áucs valaki kivette a "forráskódot"