Spencer

A Sony víziói a jövő játékgépeivel kapcsolatban

Miközben a Sony laboratóriumaiban gőzerővel folyik a rendkívül sikeres PlayStation 2 játékkonzol utódjának, a PlayStation 3-nak fejlesztése, a cég vezetői már az ezt követő PlayStation gépek terveivel kapcsolatban nyilatkozgatnak.

A napokban megrendezett Game Developers Conference keretein belül a japán mamutvállalat képviselői a Sony hosszú távú terveiről beszéltek, vagyis arról, hogy 10, 20, illetve 30 év múlva milyen technológiák segítenek majd abban, hogy a játékosok minden korábbinál tökéletesebb játékélményben részesülhessenek.

A Sony munkatársai úgy vélik, hogy a játékiparban a legnagyobb változás a szoftverek irányításában lesz felfedezhető. El lehet majd felejteni az irányítógombokat, e helyett ugyanis kamerák fogják érzékelni a játékosok testmozgását és értelmezni arckifejezéseiket. Az elkövetkezendő években várhatóan hatalmas fejlődésen mennek majd keresztül a hangfelismerési technológiák, vagyis a játékosok végre akár szavakkal is irányíthatják majd kedvenc programjaikat. A Sony viziója szerint divatba jönnek majd az úgynevezett személyi szórakoztató robotok is, melyek mindenhova követik majd gazdáikat, és bárhol képesek lesznek szórakoztatni őket.


Richard Marks

Richard Marks, a Sony Computer Entertainment kutatási és fejlesztési részlegének igazgatója szerint a közeljövőben nagyot fejlődnek majd a megjelenítési technológiák is, és néhány éven belül megjelennek majd a piacon azon újfajta virtuális sisakok, melyek a teljesen életszerű számítógépes grafikát közvetlenül az emberi szem retinájára vetítik. Marks véleménye szerint ezenkívül elárasztják majd a világot a vezeték nélküli lapos monitorok, így például ilyen kijelzők lesznek majd a buszmegállókban, a hűtőszekrényeken, de még a hétköznapi ruházatokban is.

Néhány a konferencián bemutatott érdekes grafikon - klikk a nagyításhoz
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
A PS/PS2 játékosok kora és a PS-eladások alakulása az évek folyamán

Klikk ide! Klikk ide!
Az egyéni-hálózatos játékok aránya és a szélessávú elérések részesedése

Klikk ide! Klikk ide!
A Sony új hordozható játékgépének összeköthetősége és várható elterjedsége

Marks elmondta, hogy a PlayStation 3, illetve annak központi processzora, a Cell chip fejlesztési munkálatai a legnagyobb rendben folynak, illetve utalt arra, hogy a Sony egyszerűen akkor adja majd ki az új játékgépet, ha elkészül vele, vagyis a PS3 debütálási időpontját nem befolyásolja, hogy a Microsoft mikor dobja piacra a második generációs Xboxot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #60
    persze hogy az. az a lényege. a másik csak konzol, játékhoz. másra nem nagyon jó, de arra igen. ez a lényeg. örülök, hogy egyetértünk.
  • CHEAPBOY #59
    no meg a kockanal is, :):P

  • CHEAPBOY #58
    a cell proci 1 terra flopsos akar teccik akar nem:) az pedig a ps3ba ott fog figyelni.:)

    PC csokolom a kezit:D
  • Inquisitor #57
    Ja és azért nem árt tudni, hogy átlag japán családban van 2-2,5 PC, meg 3-4 konzol. Valahogy "elférnek" egymás mellett ;)
  • Inquisitor #56
    Én nem vagyok konzolos, de a PS2-XBOX gépeknél NEM a proci lenne a szűk keresztmetszet, hanem a memória/grafikus memória szükös mérete. Egyébb szempontokból fényévekkel jobbak mint egy PC.
    Ezért nem lehet a legüberfaszább PC-n se emulálni őket, egyenlőre ...
  • Jacek #54
    igen mutass egy szimulatort rajta:))FPS? amig nincs rendesen elterjedve az eger+bill egy lol..
    Ettol fuggetlenul en szeretem a konzolt teljesen mas jatszani rajta mint PC, de egyik ebben jo masik abban:)
    Minden fajta konzolom volt szoval ne akarjon senki magyarazni, sot a legtobben a csattogos szarnyu falepket tologattak mikor konzolom volt szoval kuss:)))

    ui: legjobb technika PC folyamatosan es melette konzol amikor megjelenik egybol kb 1.5 evig utanna kuka:)
  • HuAn82 #53
    Pc-n dolgozni,pc-n játszani! Tökéletesen kiegészítik egymást! Minden egy helyen... :-)
  • HuAn82 #52
    Mert te vagy az értelmes ilyen hozzászólással?! lol!
  • Elvis #49
    Kedves Hanstrix... Az, hogy valakinek nincs kedve driverekkel szarakodni, állítgatni a felbontást, hogy ideális legyen az ő pcjén, az nem jelenti, azt, hogy nem ért hozzá. És ha nem ért hozzá, az baj? Az viszont, hogy te nem értesz a konzolokhoz és úgy osztod itt az észt, sőt, hogy a TV felbontását 320x200-nak mondod az meg már kicsit gáz.

    "Lehet hogy sokkal tobb gamet csinalnak konzolra de ezek 95%-a kb 1-2 napig jatszhato utana kuka. A maradek 5%-al lehet kicsit tobbet jaccani aztan kuka."
    Ekkora baromságot régen hallottam... PC-re sokkal több játék készül, de azok 99%-a híg szar. Nem mondom, hogy minden konzolra megjelenő játék olyan, amivel évekig fogsz játszani, de szerintem egy jó 20-30%-uk tartós szórakozást ígér. Ez pedig darabszámot tekintve szerintem több, mint a PC-s játékok.

    Úgy gondolom, hogy te még soha sem láttál konzolt, vagy ha igen, akkor csak a tesco kirakatában.

    Konzolon is van játék, amit már több éve játszunk multiplayerben. (Halo) És nagyon sok új, amit több évig fogunk (Doom3, PGR2, Crimson Skies, stb, stb...)

    "Remelem nem hiszitek azt hogy a cikkben emlitett hang es kepfeldolgozast meg lehet csinalni mondjuk 32mb ramal."
    A cikkben a PS3ról beszélnek, nem a jelenlegi konzolokról, ha kicsit jobban odafigyelsz, nem beszélsz baromságokat.

    "Ezek a dolgok mindenkeppen penzbe kerulnek."
    Amit a vásárlók ki is fizetnek. Egy részét a hardver áraként, egy részét pedig a játékokba építve.

    Nekem van egy PC-m, azon dolgozom, van egy laptopom, ha úton vagyok azon dolgozom, és van a nappalimban egy XBOX. Ha játszani szeretnék, akkor beülök a lábtartós fotelbe és nagyképernyőn játszom nagyon jókat! Ha olyanom van, akkor online. Sokkal jobb ez, mint a monitort bámulni tovább, amit amúgy is nyomtam egész nap.
  • Csudri #47
    Nem tudom miért kell ide az észosztás! Azért jellemző, hogy a legnagyobb faszságokat beíró emberek mind unreg kis pöcsök. De mind1!

    Ahogy zzeb is leírta, egy konzolon is lehet ugyanolyan univerzális (főleg egy x-box) az egész csak szoftver kérdése.

    Amúgy meg nem kell itt az iq-blasterkedés. Akinek konzel kell az azt vesz, akinek pc kell az meg pc-t vesz. Nekem ezek a modern konzolok már nem jönnek be, mert jobban szeretem az élsímított garfot. De természetesen a ps2/x/gc sem szar. Pl. mikor lesz nekünk olyan Resident Evil-ünk pc-re, mint ami GC-re jön? Soha!

    Azért nekem is van egy NES-em (szerintem öregebb mint néhány itt fórumozó és a nyálát verő kis pöcs) és annak is meg van a hangulata. Azóta sem készült annyira hangulatos fociprogram, mint a NES-es World Cup az 1990-es vb-ről!