awender

Németországban elindult a "drótnélküli DSL"

A Telefónica és Airdata Németországban elkezdte a hordozható DSL-nek nevezett technológia bevezetését. Jelenleg a rendszer csupán Stuttgartban használható, de tervezik országos elterjesztését is.

Az átviteli sebesség 768/128 kbit másodpercenként, de tervezik 128/128 és 256/128-as csomagok bevezetését is. Sajnos a DSL modemet a felhasználónak magával kell vinnie, majd szükség esetén a laptophoz csatlakoztatni és magát felhasználónévvel, jelszóval és SIM-kártyával azonosítani. A bejelentkezés a hálózatba ezután automatikusan történik.

Minden adatot a legutolsó UMTS szabvány szerint titkosítanak, mely nem enged illetéktelen hozzáférést. A DSL modemhez természetesen választani kell internet szolgáltatót is. Stuttgartban a készülék a Media Marktban kapható, szerződéssel 149 euroba kerül. A szerződés a következő járulékos költségekkel jár: az egyszeri belépés díja 99 euro, a 128 kbites Flatrate 9,95, a 128 kbit haví dija pedig 14,95 euró. Összehasonlításképpen az ár 768 kbites flatrate esetén 19,95, 768 kbites elérés esetén pedig 24,95, a modem ára 389 euró.

Thomas Dunn, a Telefónica Deutschland GmbH vezetőjének nyilatkozata szerint szeretnék, ha a jövőben nem csupán egy városban, hanem az egész országban lehetővé válna a drótnélküli nagysebességű internetes hozzáférés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • awender #11
    Végülis a fordított írásmód megszokottabb valóban. De talán a fordított írásmód sem zavart össze senkit. Ha igen, akkor igen, a kisebb sebesség mindenhol a feltöltési sebességet jelenti.
  • Mister #7
    Jóvan, akkor fordítva írom majd, de a lényegen akkor sem változtat. :/
  • [HUN]PAStheLoD #6
    loál .. ilyen kellene .. suliba is lehet CSézni :D
  • AtisH #5
    Biztos uploader.:-)
  • AtisH #4
    Csak semmi pánik! Még 10 év és nálunk is lesz ilyen.
  • GABOR16 #3
    Neki speciális internete van
  • Lacc #2
    Ööö ezeket az értékeket nem forditva kell irni? :) download/upload.
  • Mister #1
    b+, még a 128/768-as vezeték nélküli is fele árban van az axelero 128/512 adsl-hez képest :((