SG.hu

Új, pehelysúlyú tábla PC mobil felhasználóknak

A tábla PC-megoldások fejlesztésében, gyártásában és forgalmazásában több mint 12 év tapasztalattal rendelkező Fujitsu Siemens a Palma de Mallorcán megrendezett "Mobility Day" alkalmából bemutatta legújabb Tablet PC sorozatát, mely mától a magyar felhasználók számára is elérhető.

A STYLISTIC ST5010 modellek 12,1 inch képátlójú kijelzővel rendelkeznek, súlyuk mindössze 1,54 kg. A zavartalan hálózati és internetes csatlakozás elősegítésére a sorozat tagjai az Intel Centrino mobil technológiát alkalmazzák, integrált vezeték nélküli LAN-képességekkel rendelkeznek, 54 Mbit/s sebesség elérésére képesek, integrált modemet is tartalmaznak, az új Gigabit LAN segítségével pedig vezetékes LAN-hálózati adatátvitelre is használhatók. A mobil dolgozók számára különlegesen fontos előnyt jelent a megnövelt akkumulátor kapacitás, amely nyolc órán - azaz egy teljes munkanapon - át képes hálózati tápellátás nélkül biztosítani a rendszer működését.


Elődeihez hasonlóan az új táblagéphez is egy különleges toll használható: a felhasználó kézzel jegyzetelhet, majd egyetlen gombnyomással nyomtatott szöveggé alakíthatja kézírásos sorait. A rugalmas, ergonomikus és felhasználóbarát működésről számos kiegészítő - köztük külső meghajtók és dokkolóállomás - gondoskodik. Az intelligens kártyaolvasó és az egyedi hozzáférési kódokkal aktiválható biztonsági gombok megakadályozzák az illetéktelenek bizalmas adatokhoz való hozzáférését. A stabil magnézium ház pedig a napi használat során esetlegesen fellépő fizikai sérülésekkel szemben óvja a rendszert és adatait.


A STYLISTIC ST5010 sorozat kimondottan a vertikális piacok (pl. egészségügy, biztosítási szektor, értékesítés, készletgazdálkodás, piackutatás) felhasználói számára készült. Ezeken a területeken hosszú akkumulátor-üzemidőt nyújtó, könnyű gépre van szükség. Olyan eszközre, amely képes kiváltani a hagyományos jegyzetfüzetet, és mozgás közben, vagy egy helyben állva is, gond nélkül használható. Tipikus felhasználási környezet lehet például egy kórház, ahol az orvosok és a nővérek a kórteremben, a beteg ágya mellett állva viszik be az adatokat a STYLISTIC kijelzőjére. A vizit után táblagépüket dokkolóállomásba illesztik, és a rendszert billentyűzettel, perifériákkal kiegészítve, normál PC-n dolgoznak tovább. A Palma de Mallorca-i Son Llátzer kórházban az orvosok és a nővérek vezeték nélküli LAN-hálózatra csatolt STYLISTIC Tablet PC-iken az épület bármely pontján elérhetik a kívánt betegadatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #1
    "Gigabit LAN segítségével"
    A Gigabit LAN egy márkanév v. 1 gigabit sebességű hálózat?