Rónai György

Biztonsági problémát jelentenek a kamerás telefonok

A Gartner nevű elemzőcég legújabb jelentése szerint a cégtitkokra és a magánszemélyek privátszférájára is jelentős veszélyt jelentenek ezek a kamerás telefonok. Egyre többen próbálják kitiltani ezeket az intézményekből, azonban ez meglehetősen nehezen kivitelezhető.

A tanulmány szerint 2006-ig az Amerikában és Nyugat Európában leszállított telefonok 80 %-ában lesz fényképezőgép. Mivel a kamerás telefonok ily módon a piac legnagyobb részét képezik, a gyártó cégeknek hamarosan komoly és hatékonyan használható biztonsági megoldásokkal kell szállítaniuk telefonjaikat.


"A legtöbb cégnek egyszerűen nincs elég pénze embere arra, hogy ellenőrizze ezeket" - mondta el Ken Dulaney, a Gartner munkatársa. "A vállalatoknak inkább szűk zónákat kellene kijelölniük, ahol könnyen ellenőrizhető az ilyen készülékek kitiltása. Más részlegekre inkább csak irányelveket kellene kitűzni, hogy mi az elfogadható magatartás és mi nem."

"Az irányelvek hatékonyabbak, mint a kamerás telefonok kitiltása, ugyanis nem csak ezekről a készülékekről van szó. Például a legtöbb telefon tud hangot is rögzíteni, tehát a határvonalat sokkal nehezebb lesz meghúzni." A Gartner kiemelte, hogy a kamerás telefonokon kívül rengeteg más elektronikai eszköz van, amelyek még biztonsági problémát jelenthetnek. A szakember az USB hardverkulcsoktól kezdve az USB adattárolókon át egészen a hordozható DVD-írókig veszélyt lát az üzleti információkra. Ilyen formában pedig a cég szerint lassanként minden vállalatnak ki kell majd dolgoznia az adatvédelmi irányelveiket, hogy az ilyen eszközökkel való visszaélések egyátalán divatba se jöhessenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zakika #14
    pedig ha valaki ra gondol hogy eppen fel vehetik, biztos mast fog mondani, nem fog ordibalni stb. pl. en kihasznalnam ha lenne mikrofon a telefonomban (nokia 5510, de sajna kell ra csatlakoztatni mikrofont hogy fel tudjak vele venni). szerintem lenne belole egy kis botrany ha megszelloztetnem a nagyfonok szavajarasat a beosztottakkal...
  • _Vegeta_ #13
    jo kerdes... elkezdtem aggodni emiatt. :DD
    de miven srac vagyok, nemvaloszinu h engem fognak fotozgatni, inkabb a miniszoknyas kis 15eves csitrit :D
  • Borg #10
    Honnan tudod, hogy téged nem fotózgattak eddig ?:))
  • _Vegeta_ #8
    jajaja, azt enis +neztem.
    De nekem nincs velemenyem errol a dologrol, amig nem engem fotozgatnak addig had csinaljak. :D
  • Cat #7
    pont ma volt a tv2 naplójában a téma, a kamerás kukkolás, nézzünk be a nők szoknyája alá cimű téma
    jött a pszihologus, és elmondta hogy mind beteg, perverz és abnormális
  • _Vegeta_ #6
    Elvinned 1 körre ? :D
    Amugy nekem tuti nem lesz kameras telefonom, mi a francnak ? Ha fenykepezni akarok ott a digi fenykepezo..
  • Borg #3
    Lehet, hogy eredetileg nem telefon volt a kezében? :DD