SG.hu

Visszavonulót fúj a Deutsche Telekom

[euro.hu] Az Európai Bizottság megegyezésre jutott a Deutsche Telekommal, amely megszünteti versenyellenes gyakorlatát a nagy sebességű internetszolgáltató piacon.

A bizottság közleménye szerint a DT a jövőben nem kínál szélessávú hozzáférést olyan alacsony áron, amely már nem hagy lehetőséget a nyereségre a versenytársak számára. Ma ugyanis a versenytársak úgy tudnak a legolcsóbban szélessávú hozzáférést kínálni ügyfeleiknek, ha megosztott hozzáférést bérel az előfizető lakásához vagy irodájához rézvezetékhez a tulajdonos telefontársaságtól, jelen esetben a DT-től.

A bizottság becslése szerint a megosztott hozzáférés nem egészen 5 euró egy-egy előfizető esetében, ami pedig kevesebb mint fele a helyi hurokhoz való teljes hozzáférés költségeinek, ami a becslések szerint nagyjából 10 euró. A DT vállalta, hogy az év hátralévő részében ingyen biztosít megosztott hozzáférést riválisainak a kiegyensúlyozott versenyt biztosítandó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JZO #2
    nos, ha jól értem ez tulajdonképpen arról szól, hogy ne csökkentsék az árakat, mert más cégeknek nem lesz nyeresége... de ezzel csakis a végfelhazsnálókat szívatják meg, akiknek a "többi" cég nyerészkedik. Ennyit a versenyről. Bár igaz, ha a többiek nem lennének, akkor meg a DT nem csökkentené az árakat. SUXos egy helyzet ez.