Rónai György

Jönnek az MSI RADEON kártyái

Minden jel szerint a világ második legnagyobb grafikus processzor gyártója, és a világ legnagyobb grafikuskártya gyártója között komoly tárgyalások folytak, ugyanis több forrás szerint már a CeBIT-en bemutatkoznak az MSI Powered By ATI (PBA) kártyái.

A DigiTimes idézete szerint az MSI terveiben egyértelműen szerepel, hogy még ebben a hónapban, a 2004-es Hannoveri CeBIT show keretében mutatja be új ATI VPU-kra épülő kártyáit. A Microstar International (MSI) egyébként jelenleg 700 ezer grafikus kártyát szállít le havonta, amely csak egy picivel kevesebb a 2002 végi mennyiségnél. A cég a a második negyedévtől kezdve erősen fel akarja futtatni a szállított mennyiséget. Ennek elérése érdekében mostantól az MSI kínálatában is találunk a polcokon ATI videokártyákat.

Az MSI eddig természetesen fő partnerének az NVIDIA-t tekintette, akinek piaci részesedése nemrég csökkent 0,2 %-kal az ATI-é alá. Már évek óta terjednek azon pletykák, hogy az ATI az MSI-vel és az ASUSTeK-kel is szövetséget kötne - tehát az NVIDIA két legnagyobb partnerével -, azonban míg az ASUS RADEON kártyái időközben meg is valósultak az MSI-re még most fog csak sor kerülni. Az utolsó ilyen bejelentésből nem lett semmi, tehát konkrétan a hírekkel ellentétben idén januárban még semmiféle MSI RADEON kártya nem látott napvilágot.

Azonban senki ne gondolja, hogy az MSI számára teljesen új vizeket jelent az ATI processzorai köré épülő megoldások gyártása. A cég ugyanis jelenleg is gyárt már ilyen kártyákat, méghozzá a Medion nevű partnere számára, valamint már egy ideje RADEON 9100IGP-re épülő alaplapokkal is foglalkozik. A mostani CeBIT-tel kapcsolatos híreket azonban egyelőre egyik cég sem kommentálta hivatalosan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csudri #11
    Off:
    Kezdd el olvasgatni a www.prohardver.hu oldal fórumát. Ott már x ezerszer ki lett tárgyalva a dolog, hogy sajna a Powercolor egy ilyen gyártó. Ezért kell mindig megkérdezni a boltban, ahol a zsugát veszed, hogy megnézheted a kártyát! Egy pillantás a ramokra és már tudod is hogy hány ns-os és hogy tényleg olyan jó bolt-e az a kártya.
  • Csudri #9
    Be lehetne már fejezni ezt a "menekülnek az nvidiától" dumát. Ha jól olvastam a cikket, akkor nem azt írták, hogy CSAK Ati-t fognak forgalmazni! Naná, hogy be akarnak lépni a piac egy olyan szegmensébe, ami pénzt hoz. Ha ehhez Ati vpu kell, akkor olyan kártyát fognak csinálni. Ha jó lesz a Deltachrome ill. a Volari akkor olyat is fognak gyártani, ez színtiszta üzlet. Úgyhogy nem kell ez a nV vs. Ati flame!
  • Mice #8
    ja, meg ingyen csokit is adnak majd a kari mellé! :)
    amolyan pirostáblásat!
  • Sliders #7
    Én drukkolok az ATI-nak szimpibb név és jobb technológia. Csak ne bizzák el magukat és legyenek mindig ilyen jók!
  • Runo #4
    Mostanában egyre több grafchip gyártó /és nem csak azok-lsd.nforce/ szakítanak az nvidiával :p