Berta Sándor

Spam-cégek a Microsoft célkeresztjében

Már Európában is folytatja spam-ellenes tevékenységét az amerikai vállalat. A redmondi cég már hónapokkal ezelőtt elkeseredett harcot indított a kéretlen elektronikus reklámlevelek, a spam ellen.

Ezek után nem csodálkozhatunk, hogy ha egyre több kontinensen folyik ez a furcsa, ám igenis érthető harc a szoftveróriás és a spam-küldő magánszemélyek és vállalatok között. Ezúttal a konszern legújabb célpontja három német spam-küldő cég, melyek ellen a Microsoft a hatóságoktól nemrég jogi lépések megtételét követelte, azt kérve, hogy bírósági határozatban tiltsák meg az érintett vállalatoknak a reklámozási tevékenységet. Ezen kívül hat további cég kötelezte arra magát - peren kívüli megegyezés keretében -, hogy a jövőben nem küldenek kéretlen reklámleveleket.

A fenti vállalkozások többsége arra specializálta magát, hogy pornográf tartalmakat vagy az ilyen oldalakhoz való hozzáféréseket értékesítsen. Két - pontosabban megnevezni nem kivánt vállalat - esetében az eco Forum spamellenes telefonvonalának segítségével derítettek fényt a vállalat munkatársai. Az amerikai óriáscég egyébként 15 európai országban dolgozik együtt a kormányzati hivatalokkal a felhasználók internetes védelmének javításán.

Tizenegy esetet a Microsoft segítségével zártak le, köztük egyben a szoftveróriás az AOL-lel működött együtt Franciaországban. 2003-ban a redmondi cég az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában számtalan spammer ellen tett feljelentést és más jogi lépéseket. A spamellenes kampány azonban, mint látható, a világ szinte összes országában folytatódik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pepito #4
    A spamszűresnek az a legnagyobb rákfenéje, hogy nagyon erőforrásigényes. Lehet itt mindenféle statisztikus, markov-láncon alapuló, bayesian, akármilyen szűrőt csinálni, azért szopás marad. Hacsak....

    Van olyan, hogy a SMTP szerver elé teszünk egy frontendet, ami semmi mást nem csinal, mint minden első probálkozást visszautasít. Egy rendes SMTP transzfer alkalmával a másik oldal ujra próbálkozik, többször is.
    A spammer nem fog, mert nem éri meg.
  • a_n_d_r_e_w #3
    nem elég kemények
    nem peren kívül kellene egyezkedeni, hanem a lehető legsúlyosabb bűntetést kiróni az összes ilyen szemétre
  • juhand #1
    Első jó cselekedet a MS-tól.