Rónai György

Sharp GX30: Az első európai 1 megapixeles

A Vodafone a Live! szolgáltatása keretében márciusban kezdi meg az új telefon árusítását, amely Európában, és a GSM hálózatban elsőként rendelkezik 1 MegaPixeles kamerával.

A GX30 Bluetooth kapcsolódás és MP3-lejátszás lehetőségével és más egyéb újdonságokkal követi a népszerű elődeinek a pályafutását. A 850/900/1800/1900 MHz-es GX30 beépített CCD kamerája azelőtt soha nem látott 858x1144 pixeles felbontású képeket tud készíteni, amely úttörőnek számít a GSM hálózatban valamint Európában. A kamera ezenkívül vakuval is rendelkezik és zársebessége szabályozható, így sorozatfelvételt is készíthetünk illetve időzített fényképezésre is alkalmas.


A GX30 kijelzője 18 bit színmélységű és ebből következően 262 144 szín megjelenítésére képes, tehát négyszer jobb minőségű, mint a GX20-ban lévő képernyő. A kis külső LCD kijelző 16 bit színmélységű, és a hívó fél azonosítójának, a térerő nagyságának és az elem töltöttségi állapotának megmutatására használható. Ezen kívül van rajta SD/MMC kártya bővítőhely és MP3-lejátszó is, valamint Bluetooth és infravörös kommunikációs port is került rá. Támogatja a polifonikus csengőhangokat, a GPRS-t, és még videót is rögzíthetünk vele.

A 95x49x26 mm-es telefon 100 grammot nyom, és 200 perc beszélgetési időre, vagy 220 óra készenléti időre képes. A Vodafone szerint a GX30 már márciustól kezdve elérhető lesz, azonban az áráról egyelőre nincs információ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Placebo74 #23
  Engem a függetlenítés érdekelne!
  Lehetséges IMEI alapján code claculator-ral kiütni a cuccot?
 • ALCAPONE #22
  hello

  makk: a Sharp GX30-al készített 1 megapixeleles képet meg egy részletes tesztet találtam:

  Sharp GX30 - 1 megapixeles képekkel
 • Sub #18
  a legeslegnagyobb hibája, hogy nem oprendszeres, innentől shit... meghát csak vodás lehet...
 • Slayerboy #17
  Nem tudjátok véletlen, hogy Sony Ericcson T100-hoz lehet-e olyan kamerát csatlakoztatni ott alul??
 • Cat #14
  a voda live szerintem is undoríto, gyakorlatilag bármit megnyomsz egyből kapcsolódni akar a netre - ha ez eltünne jóval kellemesebb lenne
 • Darth Sith #8
  amúgy se arra vannak hogy fényképezzél vele. amennyiért veszel egy ilyet abból kijön egy digit gép meg egy olcsóbb telcsi. :)
 • Darth Sith #7
  200perc beszélgetési idő? nem túl kevés az? :)
 • [NST]Cifu #5
  Meg arra, hogy mit ér az 1 megapixeles felbontás, ha az optika egy nagy nulla (mint az ilyen beépített fényképezőgépeknél minden optika...).
 • Cat #1
  hát ez teljesen ugyanugy néz ki mint a gx20as, csak a külső kijelző picit nagyobb lett
  fejlesztés = vásároltak bele +2 kijelzőt meg raktak bele két uj modult (bluetooth, nagyobb kamera)
  ár = duplája