Spencer

Új Sony Memory Stick memóriakártyák

A Sony azt tervezi, hogy a MagicGate nevezetű DRM (Digital Rights Management) technológiát felveszi a Memory Stick memóriakártyák alapszolgáltatásai közé, és a gyártó hamarosan egy új flashmemóriával fog megjelenni a piacon.

Az új memóriakártyák mind hagyományos, mind pedig Duo formátumban elérhetők lesznek, nem lesz semmilyen külön elnevezésük, mindössze kobaltkék színük alapján lehet majd megkülönböztetni őket. Aki Shimazu, a Sony szóvivője elmondta, hogy az új kártyák azon lila/kék kártyákat váltják majd fel a piacon, melyeket a vállalat 1998 óta forgalmaz Memory Stick néven, illetve felár ellenében, DRM technológiával felvértezve MagicGate típusjelzéssel.

A jelenlegi DRM kompatibilis kártyákkal eltérően az új Memory Stickek semmivel sem kerülnek majd többe, mint a piacon lévő alapkártyák. Az újdonság négy különböző változatban, 32 MB-os, 64 MB-os, 128 MB-os, valamint 256 MB-os verzióban lesz kapható. Utóbbi két darab 128 MB-os flashmemóriát tartalmaz, melyek között egy kapcsolóval lehet váltani. A legolcsóbb 32 MB-os kártya 30 dollárba, vagyis mintegy 6.200 forintba fog kerülni, a legdrágább 256 MB-os modellért pedig 100 dollárt, vagyis közel 21 ezer forintot kell majd fizetni.

Shimazu elmondta, hogy a kompatibilitással a jövőben sem lesznek problémák, ugyanis a cég újgenerációs Memory Stickjei minden további nélkül használhatóak lesznek azon eszközökben, melyek képesek a Memory Stick, MagicGate Memory Stick, illetve Memory Stick Pro memóriakártyák fogadására. A Sony ezenkívül azt ígéri, hogy az újabb Memory Stickek nagyobb adatátviteli sebességre lesznek képesek, mint elődeik, igaz az extra sebesség csak bizonyos esetekben érhető el. A vállalat munkatársai a sebességnövekedés pontos mértékével kapcsolatban egyelőre nem kívántak nyilatkozni, azt azonban elárulták, hogy csak akkor fog növekedni a sebesség, ha az új kártyákat Memory Stick Pro kompatibilis eszközökben használják, ráadásul az új kártyák ekkor is lassabbak lesznek, mint a feláras Pro kártyák. Az extra sebesség ráadásul az írási folyamatokra nem, csak az olvasásra vonatkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sephi #3
    Van valakinek elado egy Memory Stick Pro Duo 1gb -os kartya?