Berta Sándor

Őrizetbe vettek egy belga víruskészítő nőt

Lapértesülések szerint a belga rendőrség több vírus készítésével vádol egy nemrég letartóztatott, 19 éves informatikai hallgatót. A fiatal lánynak minden bizonnyal a "számítógépes szabotázs" vádjával kell szembenéznie.

A hölgyet időközben egyébként már szabadlábra is helyezték, a weboldalát viszont a rendőrség bezárta, és mind az öt(!) számítógépét lefoglalták. A különböző internetes fórumokon "Gigabyte" becenéven ismert lány már egy jó ideje végezte áldásosnak koránt sem nevezhető tevékenységét - állítja Christoph Fischer vírusszakértő. A fiatal hallgató már 6 évesen megírta az első programjait.

A szakember néhány példát ki is ragadott a kisasszony eddigi számítástechnikai "alkotói" pályafutásából. Munkája során - saját állítása szerint - a szexizmus inspirálta a férfiak által uralt vírusirtó-szakmában. Ebben a témában szinte "késhegyig menő" vitát is folytatott Graham Cluley-vel, a Sophos cég biztonságtechnikai szakértőjével. Cluley "nem úszta meg ennyivel" a találkozást. Véleményével és válaszaival ugyanis valószínűleg sikerült kellőképpen és mértékben felbőszítenie "Gigabyte" kisasszonyt, mivel a hölgy egy 2003-as "alkotásának", egy, a játék elvesztése esetén a számítógépről adatokat letörlő "Kókuszdiós-játék"-nak is Cluley volt a célpontja, illetve "megihletője".
A szakértő minderre azt válaszolta, hogy ő sohasem állította, hogy egy nő nem képes egy féreg megalkotására. Cluley szerint ehelyett azt mondta neki, hogy jobb dolgokat is csinálhatna a szabadidejében. A Sophos szakértője kiemelte: szinte már meghatódva érzi magát amiatt, ahogyan a belga lány "törődik" vele, ám legközelebb jobban örülne a hölgytől egy csokor virágnak vagy egy kis édességnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #16
    Elképzeltem, hogy a MS legalább 50%-ban bűnös a slapper megszületésében :)
  • Darkboy #15
    "A fiatal hallgató már 6 évesen megírta az első programjait."

    okos kis csaj volt!
  • Mage #10
    Én már láttam jó quaker csajt.
  • JZO #9
    a végén kiderül, hogy okos is meg szép is... lenne pofára esés :))
  • Mice #8
    kár, hogy bezárták az oldalát
  • Darth Sith #6
    vannak ugyebár a kövér férfi számítógépesek, huh, ez nőben milyen? pfuj, nem akarok rosszakat álmodni.. :D
  • [HUN]PAStheLoD #5
    nőt .. belgát .. vírusírót :DD tery blekk!
  • Vers #3
    mi a fasznak fénykép? 200 kilo szemüveges pattanásos :D
  • Lazarus #2
    hja! :D fényképet kérünk!!
  • Lacc #1
    Ejha... Azért kiváncsi lettem volna egy fényképre is erről a csajról :)