Spencer

Milyen újdonságok várható az IDF-en?

A jövő héten megrendezendő Intel Developer Forum (IDF) keretein belül többek közt hallani lehet majd az Intel saját fejlesztésű UWB (ultrawideband) chipjéről, legújabb gyártási technológiáiról és közeljövőben debütáló új processzorairól.

A chipgyártó a San Francisco-i rendezvényt használja majd fel arra, hogy elárulja az első konkrétumokat legelső 0,09 mikronos gyártási technológiával készülő kommunikációs chipjéről, illetve azon x86 architektúrájú processzorairól, melyek 64 bites kiterjesztésekkel is fel vannak vértezve.

A mostani Intel Developer Forum egyik központi témája lesz az az UWB alapokon nyugvó vezeték nélküli USB (Universal Serial Bus) technológia, mely 10 méteres körzetben maximum 480 Mbit/s-os adatátviteli sebességet tesz lehetővé. Az Intel szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a vezeték nélküli USB-t többek közt a Dolby Labs támogatja, valamint azon cégek nagy része, melyek a jelenleg is használatos USB 2.0 technológia kifejlesztésében részt vettek. A fejlesztői konferencián a várakozások szerint már látható lesz az Intel első többsávú OFDM technológiájú vezeték nélküli kommunikációs chipje. A WiMedia Alliance által is támogatott Intel fejlesztések első kézzel fogható eredményei, vagyis az első vezeték nélküli USB támogatású termékek előreláthatólag 2005-ben jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A Santa Clara-i székhelyű vállalat szóvivője sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta azon napokban felröppent pletykákat, melyek szerint a mostani Intel Developer Forumon lehet majd először hivatalos forrásból hallani a Yamhill projektről, vagyis arról, hogy az Intel 64 bites kiterjesztésekkel felvértezette x86 architektúrájú processzorokat fejleszt. Szakértők szerint az első ilyen mikrochipek előreláthatólag a jövő év elején jelennek majd meg a piacon, és vélhetően komoly csapást jelentenek majd az Intel IA-64 termékcsaládjára.

A szóvivő utalt arra, hogy az Intel Developer Forumon tizenhat újdonságot fog bejelenteni maga az Intel, partnerei pedig előreláthatólag ugyancsak számos újdonsággal rukkolnak majd első a rangos rendezvényen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #1
    Na ez az UWB érdekesnek ígérkezik...