Spencer

Elektronikai újdonságok Japánból

Lehet bármilyen évszak, tavasz, nyár, ősz, vagy tél, Japánban csak úgy pezseg a high-tech élet, vagyis a gyártók lényegében egymás után rukkolnak elő újabbnál újabb elektronikus termékeikkel.

Itt van rögtön a Sony Airboard LF-X1 típusjelzésű újdonsága, mely nem más, mint egy 12,1 colos TFT (Thin Film Transistor) folyadékkristályos kijelzővel szerelt, vezeték nélküli hordozható televíziós készülék. A hagyományos hordozható tévéktől eltérően az Airboard LF-X1 nem antenna segítségével veszi a televíziós műsorokat, hanem egy speciális vezeték nélküli hálózaton keresztül. Az eszköz mellé jár egy központi bázisállomás, melyre antennát, kábeltelevíziós jelet, műholdvevőt, videómagnót, vagy éppen DVD-lejátszót is rá lehet csatlakoztatni, és ez az állomás a vezeték nélküli hálózat révén eljuttatja a hang- és képanyagot az Airboard LF-X1-re. Érdekesség, hogy az eszköz nem csak az otthonokban, hanem lényegében bárhol használható, ahol szélessávú internet csatlakoztatási lehetőség van. A kereskedelmi forgalomban március közepén debütáló Sony újdonság ára 1385 dollár, vagyis mintegy 290 ezer forint.


A Sony LF-X1 egy drótnélküli LCD TV

Japánban mostanság egyre népszerűbbek a merevlemez és DVD alapú digitális videofelvevők, azonban sokan kritizálják ezen készülékeket, mondván, hogy nem képesek HDTV minőségű anyagokat rögzíteni. A Sharp végre ezen "égető" problémára is gyógyírt kínál, ugyanis februárban, illetve márciusban megkezdi két legújabb, immár HDTV kompatibilis digitális videorekordere forgalmazását. A DV-HRD2 típusjelzésű modell 160 GB kapacitású merevlemezzel rendelkezik és 1680 dollárba, vagyis megközelítőleg 362 ezer forintba fog kerülni, a DV-HRD20-as készülék pedig 250 GB-os winchesterrel büszkélkedhet és 1860 dollárba, vagyis mintegy 390 ezer forintot fog kóstálni.

Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

A Toshiba egy mindössze 0,85 colos méretű miniatűr merevlemezt jelentett be, mely méreteit tekintve alig nagyobb, mint egy SD (Secure Digital) memóriakártya. A mini winchester első változatai 2 GB adatot képesek eltárolni, de már javában folyik a 4 GB-os verzió fejlesztése is. A Toshiba újdonságának áráról egyelőre annyit lehet tudni, hogy nem lesz több mint 500 dollár (105 ezer forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #7
    nem rossz kis vinyó, bár az ára elég húzos ahoz képest hogy 2GB.. :)
  • Flashy #1
    aranyos a kicsi vincseszter :)