Spencer

Hamarosan kezdődik az új Windows XP Media Center tesztelése

A Microsoft azt tervezi, hogy hamarosan megkezdi az elsősorban szórakoztatásra használt PC-kre szánt Windows XP Media Center operációs rendszer legújabb verziójának tesztelését.

A jelenleg Symphony, vagyis Szimfónia fejlesztési kódnevet viselő szoftver végleges verziója várakozások szerint valamikor az idei évben kerül majd forgalomba. A Microsoft most olyan bétatesztelőket keres, akik alapos nyúzópróbának tennék ki az egyelőre még képlékeny állapotban lévő szoftvert.

Az új operációs rendszerrel kapcsolatban egyelőre csak belső teszteket folytattunk, azonban hamarosan meg fog kezdődni a nyílt tesztfolyamat is - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Megan Kidd, a Microsoft eHome részlegének termékmenedzsere, aki a szoftver pontos debütálási időpontjával kapcsolatban egyelőre nem kívánt nyilatkozni. A Media Center és Tablet PC verziójú Windows XP operációs rendszerek egyébként mostanság egyre fontosabb szerepet játszanak a Microsoft piaci stratégiájában. Mint ismeretes, a redmondi mamutcég valamikor a közeljövőben adja ki a Windows XP második nagyméretű javítócsomagját, a következő generációs Windows XP-re, a Longhorn kódnevű szoftverre azonban még sokat kell várnunk. A Microsoftnál ezenkívül javában folyik egy újgenerációs Tablet PC operációs rendszer, a Lonestar fejlesztési munkálata is.

Michael Gartenberg, a Jupiter Researsh piackutató cég elemzője szerint a Windows XP Media Center az elkövetkezendő tizennyolc hónapban minden korábbinál fontosabb szerepet fog betölteni, és ez a szoftver lesz "a" fogyasztói operációs rendszer. Gartenberg felhívja a figyelmet arra, hogy a Media Center minden olyan szolgáltatással és funkcióval fel van vértezve, mint a hagyományos Windows XP, ezen felül azonban egy olyan kiegészítő felhasználói felülettel is rendelkezik, mely rendkívül egyszerűvé teszi a zenei anyagok lejátszását, a digitális fényképek közötti tallózgatást, a DVD filmek nézését, vagy épp a televíziós műsorok rögzítését, akár a karosszékben ülve is.

A Media Center projekt mellett elsőként a Hewlett-Packard és a Samsung kötelezte el magát, a későbbiekben pedig a Toshiba, a Sony és a Dell is csatlakozott a Media Center számítógépeket gyártó cégek táborába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mice #4
  tényleg jók a képek, a 60-as gif meg ari
 • Darth Sith #3
  találtam képeket, itt vannak:
  http://www.winsupersite.com/reviews/windowsxp_mediacenter.asp
 • Darth Sith #2
  képek engem is érdekelnének..