Gege

Drótnélküli internet a felhőkarcolókban is

A Sears Tower lesz rövidesen az Egyesült Államokban az első olyan irodaépület, amelyben vezetéknélküli hálózat segíti a drótnélküli telefonok használatát, és megkönnyíti a wi-fis számítógéphasználatot.

"A drótnélküli hálózat vételi problémái a felhőkarcolóknál már viszonylag kis magasságban előjönnek. A belvárosi irodaépületek dolgozói gyakorta panaszkodnak vételi nehézségekre" - mondta Stephen Budorick, a Sears Towert is kezelő Trizec Properties elnökhelyettese. "Ezzel a megoldással lehetővé válik, hogy a 110 emeletes épület bármelyik irodájában, liftjében, vagy éppen a bejáratában is ugyanúgy lehessen telefonálni, ráadásul vonalszakadás nélkül."

"A Sears Towerben irodát bérlő cégek akár a rendszer által támogatott vezetéknélküli hálózatot is választhatják a szokásos vezetékes hálózat helyett" - nyilatkozta Budorick. "Elvárásaink szerint ez a technika újabb kiváló példája lesz annak, ahogy a Sears Tower kiveszi a részét a munkahelyi megoldások fejlesztésében és az újítások bevezetésében."

Az InnerWireless InnerMobile elnevezésű rendszere egyidejűleg támogatja a mobiltelefonok és PC-k hang- és adatátvitelét, személyhívókat, az épületkarbantartók és a biztonsági személyzet által használt kétirányú rádiókapcsolatot, a nagysebességű vezetéknélküli adatátvitelt, valamint a tűzoltók és mentők kommunikációját, mely létfontosságú egy ilyen méretű épület esetében.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Sears Tower tulajdonosai az InnerWirelesst választották az épület vezetéknélküli hálózat szolgáltatójának" - mondta Ed Cantwell, az InnerWireless elnöke és vezérigazgatója. "A Chicago jelképének számító épület vezetéknélküli hálózatának és a lefedettség tervezése során várhatóan igen szoros együttműködés várható a MetLife-fal és a Trizec Properties-zel."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narazzino #3
    tök jó!
  • Darth Sith #1
    érdekes, biztos jó.. :)