Spencer

Új Wi-Fi elemmel bővült a Centrino platform

A világ elsőszámú chipgyártó cégeként jegyzett Intel elérhetővé tette Centrino platformra szánt legújabb kommunikációs chipjeit, így a számítógépgyártó cégek mostantól a legújabb Wi-Fi szabvánnyal is kompatibilis új Centrino notebookokkal jelenhetnek meg a piacon.

A Santa Clara-i székhelyű vállalat csütörtökön a várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy az Intel Pro/Wireless 2200BG típusjelzésű kommunikációs megoldás gyártókhoz nagy tételben történő leszállítása megkezdődött. A 802.11b és 802.11g szabványú vezeték nélküli hálózatokkal kompatibilis chip első tesztpéldányait a tavalyi év végén kapták meg az Intel partnerei, mely cégek az azóta eltelt időkben alapos teszteknek vetették alá az újdonságot.

"Manapság annak lehetünk tanúi, hogy a Wi-Fi vezeték nélküli technológiák a számítástechnika minden egyes szegmensét meghódítják maguknak. A kéziszámítógépek, a notebookok, sőt még a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek is egyre inkább Wi-Fiben gondolkoznak" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Jim Johnson, az Intel alelnöke, aki szerint a felhasználók örömmel fogadják majd a legújabb vezeték nélküli szabványokkal is kompatibilis Centrino modelleket.

Mint ismeretes, a Centrino nem más, mint egy az Intel alacsony fogyasztású és egyben nagy teljesítményű Pentium M processzorára, az i855-ös alaplapi chipkészletre, valamint az Intel Pro/Wireless kommunikációs chipre épülő notebook platform. Az Intel képviselőinek elmondása szerint az immár a 802.11g szabványt is támogató legújabb Centrino technológiákkal elsőként a Fujitsu, a Matsushita Electric, az NEC, a Sony és a Toshiba termékskálájában találkozhatunk majd. A tízezres tételben 25 dollárba kerülő Intel Pro/Wireless 2200BG egyébként két chipből, egy kommunikációs és egy rádiófrekvenciás chipből áll. Johnson elmondta, hogy már javában folynak a Centrino platform még újabb, immár a 802.11a, 802.11b és 802.11g szabványokkal egyaránt kompatibilis változatának a fejlesztési munkálatai. Ez a kommunikációs megoldás előreláthatólag valamikor 2004 első felében fog napvilágot látni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!