Spencer

Nagyfelbontású video hagyományos DVD-lemezeken

A nagyfelbontású videózás hamarosan a hagyományos DVD-lemezek piacára is be fog törni, ugyanis egy bizonyos "V" nevezetű amerikai cég még ebben az évben megkezdi annak a 350 dolláros (74 ezer forint) speciális DVD-lejátszónak a kereskedelmi forgalmazását, mely a Microsoft-féle Windows Media Video 9 tömörítő kodekre és a HighMAT formátumra építkezve a világon elsőként kezel DVD-lemezeken tárolt nagy felbontású videoanyagokat.

A Bravo D3 Home HD DVD Media Player nevezetű eszköz nem titkoltan az újgenerációs és egyelőre méregdrága kéklézeres lejátszók olcsó konkurense szeretne lenni. A gyártó munkatársai a napokban megrendezett CES fogyasztói elektronikai kiállítás keretein belül elmondták, hogy amennyiben minden jól megy, az egyedülálló szolgáltatásokat felvonultató lejátszó már az idei esztendő második negyedévében megvásárolható lesz.


Az előző változat, a Bravo D1

A Sigma Designs EML8620L típusjelzésű mikroprocesszor köré épülő eszköz az MPEG2, MPEG4 és WMV 9 formátumú videoanyagok kezelésére képes és minden további nélkül lejátsza a nagyfelbontású videofilmeket is. A többek közt komponens videó és DVI kimenetekkel rendelkező újdonság ezenkívül a WMA 9, a WMA Pro, a veszteségmentes WMA, a Dolby Digital, az MP3, az MPEG1/2 és az MPEG 4 AAC audioanyagokat is lejátssza.

Jelenleg minden jel arra mutat, hogy a jövő a nagyfelbontású televíziózásé és videózásé. Míg egyesek új adattárolási technológiák, így például a Blu-ray bevezetésével kívánják elterjeszteni a nagyfelbontású anyagokat, addig a V nevű cég a Bravo D3 révén egy sokkal olcsóbb megoldást, a WMV9 kódolást veti be annak érdekében, hogy hagyományos DVD-diszkeken is lehessen nagyfelbontású videókat tárolni. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az LG Electronics a mostani CES-en jelentette be első Blu-ray termékét, a Toshiba pedig ugyanitt mutatta be első HD-DVD (High Definition/High Density DVD) felvevőjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #8
    HDTV -ről van szó, az valahogy 1024*768 körül van ha jól tévedek.
  • TeszteloPontHu #4
    "MPG4-lejatszas persze meg veletlenul sem kerul bele" ->
    "A Sigma Designs EML8620L típusjelzésű mikroprocesszor köré épülő eszköz az MPEG2, MPEG4 és WMV 9 formátumú videoanyagok kezelésére képes"
  • Darth Sith #3
    érdekes, kiváncsi vok erre...
  • Gabest #2
    MS szép lassan rátenyerel a nagyfelbontású filmek piacára, a DVD fórum meg ha nem siet, hajára kenheti amije van. A DRM-ről nem ír semmit a hír, de szerintem az is lesz hozzá jól, mint eddig minden ilyenen.
  • MaDFoX #1
    Na vegre egy jobb irany, CSAK NE A SZERENCSETLEN WMA-val... :CCCC
    MPG4-lejatszas persze meg veletlenul sem kerul bele... :CCC xvid-et a nepnek!!!!!!!!!!!!!