Berta Sándor

Új szórakoztatóelektronikai szabvány a Philipstől és a Samsungtól

A holland elektronikai konszern és a dél-koreai vállalat által életre hívott "Universal Home Application Programming Interface", rövidítve UH-API nevű kezdeményezés célja, hogy a különböző számítástechnikai és szórakoztatóelektronikai eszközök vezetékek nélkül is kommunikálhassanak egymással.

Hardverektől független kapcsolatot lehetővé tevő szabványt dolgoz ki a Philips és a Samsung. Az így létrejövő, lakáson belüli hálózatban helyet kapnának az analóg és a digitális televíziók, a különböző Set-Top-Box-ok, a DVD-lejátszók és -felvevők, a digitális videórekorderek, a különböző számítógépek (otthoni szerverek stb.) és más szórakoztatóelektronikai készülékek, úgymint HiFi- és sztereóberendezések is.

Az UH-API segítségével a Philips és a Samsung lehetőséget akar biztosítani a szoftverfejlesztőknek és a rendszerintegrátoroknak, hogy egyetlen szabványnak megfelelő termékeket készíthessenek a különböző félvezetőkön alapuló rendszerekre. Az úgynevezett API elsősorban és kezdetben a Philips és a Samsung félvezetőire épülő eszközöket fogja támogatni, ám a támogatott készülékek listája az új támogatók csatlakozásával egyre bővülni fog. A két cég tervei szerint a jövőben minden szórakoztatóelektronikai berendezés támogatja majd az UH-API szabványt.

Az új kezdeményezés sikerét megkönnyítheti, hogy nem csak a jelenleg használt szinte összes operációs rendszerrel együtt tud működni, de a felhasználók a segítségével egyszerre irányíthatják majd az összes eszközt, valamint azok beállításait is egy helyről végezhetik majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #6
    muszály a buta csűrhét :P
  • Pheel #5
    Ezaz Pas! Nevelj! ;)
  • [HUN]PAStheLoD #4
    EZ EGY SZABVÁNY:! és LAN ra amúgy sem kell router inkább hub de méginkább SWITCH ;]
  • Runo #3
    Végre nem kell majd rúterér könyörögni partyra, csak legyen mindenkinek ilyenre lóvéja :D
  • SoDI--- #1
    Ez nagyon igéretesen hangzik :)