Spencer

Több probléma is sújtja a Sony egyik roppant drága fényképezőgépét

A Sony több mint száz, high-end kategóriás, meglehetősen drága Qualia típusú digitális fényképezőgépét érinti azon három probléma legalább egyike, melyeket a napokban fedeztek fel a gyártó munkatársai.

A leggyakoribb, mintegy százharminc fényképezőgépet érintő probléma nem más, mint egy szoftverhiba, melynek következtében a készülék vakuja néha nem működik. A vállalat képviselői elmondták, hogy amennyiben a felhasználók egy fényképet az előző fénykép elkészítését követően pontosan harminc másodperccel később szeretnének rögzíteni, a vaku nem kapcsol be. Yoshikazu Ochiai, a Sony tokiói szóvivője szerint a vaku minden más esetben normálisan felvillan.

Ochiai elmondta, hogy a vakut érintő szoftverhibás fényképezőgépek közül tíz sajnálatos módon hibás folyadékkristályos kijelzővel van ellátva, valamint utalt arra, hogy ötvenkilenc modell külső ezüst borítása nem kívánt módon elszíneződhet. Emlékezetes, hogy a Sony idén júniusban négy különböző Qualia terméket jelentett be, melyek arra lennének hivatottak, hogy javítsanak a japán székhelyű gyártó imidzsén, ezzel szemben most annak lehetünk tanúi, hogy az egyik Qualia termék, egy digitális fényképezőgép kisebb-nagyobb minőségi problémákkal küzd.




A Qualia 016 típusjelzésű felsőkategóriás digitális fényképezőgép kapcsán talán a külső méretek a legérdekesebbek, hiszen esetében egy mindössze 6,8 x 2,3 x 1,8 centiméter nagyságú szerkezettel van dolgunk, vagyis elmondható, hogy a Qualia 016 körülbelül egyharmad akkora térfogatú, mint a Sony amúgy sem éppen óriási Cybershot DSC-U40 típusjelű hagyományos digitális fényképezőgépe. A Qualia 016 tömege is megdöbbentően alacsony, hiszen 51 grammos tömegével egy ilyen modell fele akkora tömegű, mint a már említett Cybershot fényképezőgép.

A Qualia 016 2 megapixeles felbontással rendelkező képérzékelővel, valamint 0,55 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzővel van felvértezve, árcéduláján pedig 3520 dollár, vagyis mintegy 757 ezer forint van feltüntetve. A Sony képviselői elmondták, hogy a vállalat felveszi a kapcsolatot az eddigiekben hibás Qualia fényképezőgépeket vásárolt ügyfelekkel és mindent megtesz annak érdekében, hogy orvosolja a nem várt problémákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rolika #6
    loller

    nem szabad semmi újdonságot megvenni megjelenéskor...

    olyan ez, mint a pc-s játékok :-DDD
  • Csóka #4
    Nekem nem kellene; olyan kicsi már, hogy fel se tűnne, ha elveszteném vagy ha ráülnék... Amúgy meg hogyan lehet ilyennel egyáltalán fényképezni? Inkább maradok a jól bevált, méretes, tükörreflexes Chinonomnál - legalább 10 éves modell, de még egyszer sem szart be! :))
  • KM #2
    Megesik az ilyen...:)
  • Punker #1
    lol