Spencer

Készülőben a Windows XP Service Pack 2

A Microsoft a közeljövőben ki fogja adni népszerű Windows XP operációs rendszere legújabb frissítését, mely a számos biztonsági javításon kívül többek közt Bluetooth 1.1 támogatást, illetve egy új vezeték nélküli LAN klienst fog tartalmazni.

Matt Pilla, a Microsoft egyik Windows termékmenedzsere az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Windows XP Service Pack 2 béta verziója a Microsoft Developer Network keretein belül még az év vége előtt több száz ezer tesztelő számára elérhető lesz. Pilla szerint a tesztverziót a Microsoft elsősorban szoftverfejlesztőknek és információs technológiai szakembereknek szánja. Az SP2 egy a korábbiaktól teljes mértékben különböző javítócsomag lesz, hiszen esetében nem csak egy kisebb-nagyobb javításokat tartalmazó szoftverről van szó, hanem egy olyan csomagról, mely összességében sokkal jobbá teszi a Windows XP operációs rendszert.

A Microsoft vezetői korábban már többször is említést tettek arról, hogy a redmondi vállalat gőzerővel fejleszti a Windows XP második nagyszabású javítócsomagját. Steve Ballmer, a Microsoft elnöke októberben részletezte a Windows XP Service Pack 2 részleteit, amikor is elmondta, hogy a vadonatúj javítócsomag végleges verziója várhatóan valamikor a jövő esztendő első felében fog elkészülni. Az SP2 egyik legfontosabb újítása a továbbfejlesztett Internet Connection Firewall szolgáltatás, mely Windows Firewall névre átkeresztelve az ígéretek szerint minden korábbinál jobb védelmet nyújt majd az internetre csatlakoztatott számítógépek számára. Említésre méltó, hogy a Windows Firewall működése már alaphelyzetben engedélyezve lesz.

A Windows XP Service Pack 2 kapcsán frissül az RPC (Remote Procedure Call) és a DCOM (Distributed Component Object Model), mely szolgáltatások biztonsági rései tették lehetővé, hogy a Blaster féreg a közelmúltban több millió személyi számítógépet megfertőzzön. Az SP2 ezenkívül ki fogja kapcsolni a Windows Messenger Service-t, amit a spammerek előszeretettel használnak fel arra, hogy kéretlen üzenetekkel bombázzák a felhasználókat, valamint tartalmazni fogja a Software Update Services legújabb, 2.0-s verziószámot viselő kliens változatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #11
    Ha most az OS X-re próbálsz hivatkozni, akkor el se kezdd. Terméktámogatásban dolgozom és annál szarabb oprendszerrel még életemben nem volt dolgom. Bár soha ki ne találták volna. Kész röhej.

    Y
  • mrzool #9
    Hol kerül 200-ba egy XP? Én jóval kevesebbért vásároltam.
  • Yfel #8
    Nem kell elkezdeni egymást ócsárolni mint a hülyegyerekek.

    Az XP igenis egy nagyon jó oprendszer, ugyan vannak hiányosságai mint minden másnak. Attól függően, hogy mit akarsz vele csinálni, az XP-nek vannak alternatívái (van amelyik bizonyos alkalmazásokra jobb is) de általános oprendszer most nincs jobb a piacon.

    Y
  • b #7
    örülök neki, hogy nálad bevált. talán nem véletlenül fizettél ki érte 200k forintot.
  • Mr_Rob #6
    Szerintem nem érdemes agyonócsárolni az XP-t. A legjobb oprendszer, amit a Billi bácsiék csináltak. Kövezzetek meg, de én teljesen meg vagyok vele elégedve. Hazajövök bekapcsolom, és még ha nem is ülök állandóan előtte, megy késő estig. Netezek rajta, játszok, digitalizálok és sok minden mást csinálok rajta. Stabil, nem fagy, gyorsan megy (persze megfelelő mennyiségü - 512MB - rammal), és most már teljes a támogatottsága. Minimális problémáim vannak vele, amit jószerivel a külömböző programok okoznak, nem maga a vin.
    Egyébként ajánlom az 2002-es verziót, amiben integrálva van az SP1. Míg a 98-at havonta kellett újratelepíteni ez 3 hónapja kifogástalanul működik (akkor is egy új vinyó miatt kellett újratelepíteni)
  • Chappy #3
    hotfix
  • Chappy #2
    Csak legyen benne hotfx újítás, ne mindig a netről töltsem le!
  • [HUN]PAStheLoD #1
    " mely összességében sokkal jobbá teszi a Windows XP operációs rendszert"

    ez igen megható volt :DDDD
    ROTFL