Spencer

ATI chipes grafikuskártyák várhatók az MSI-től

A világ négy legnagyobb alaplapgyártó cégének egyike, a Micro Star International (MSI) különböző források szerint hamarosan ATI Technologies féle grafikus processzorokra épülő videokártyákkal fog megjelenni a piacon.

Ezen források tudni vélik, hogy az MSI és a kanadai székhelyű ATI Technologies között létrejött partnerségi szerződés részleteit valamikor a jövő hónap közepén hozzák majd nyilvánosságra. A partnerségi szerződés bejelentésével egy időben várhatóan már az első ATI chipes MSI grafikuskártya újdonságok is be fognak mutatkozni.

Ismeretes, hogy az MSI a világ egyik legnagyobb, elsősorban alaplapok, illetve grafikuskártyák fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalata. Az MSI az ATI Technologies legfőbb riválisának, az Nvidiának az egyik legjobb partnere és tudni kell róla, hogy nem csak saját részre, hanem többek közt a Dell és a Medion számára is gyárt különböző videokártyákat. Az Nvidia sikerességének hála a 90-es évek vége óta folyamatosan javultak az MSI grafikuskártya eladási mutatói. Érdekes adat, hogy, míg 2000-ben 1,6 millió, addig 2002-ben már nem kevesebb mint 11,5 millió MSI gyártmányú videokártya talált gazdára világszerte. Az MSI egyébként a Hewlett-Packard és a Dell egyik legnagyobb alaplap beszállító cége is egyben, a vállalat kínálatában pedig éppúgy fellelhetők Nvidia nForce, mint Radeon 9100 IGP chipkészletes termékek.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy az MSI számára nem jelent teljesen új feladatot ATI Technologies alapú grafikuskártyákat gyártani, ugyanis a vállalat már az eddigiekben is gyártott ilyen termékeket, igaz nem saját maga, hanem a Medion számára. Az MSI most egyébként azon gyártók egyre népesebb táborához csatlakozik, melyek mindkét nagy grafikus processzor fejlesztő céggel jó kapcsolatokat ápolnak. Ezen cégek közé sorolható többek közt az ASUS, a Creative Labs, a Club 3D, a SUMA, a Triplex, a Gigabyte Technology, illetve az ebben a szegmensbe alig néhány hete visszatért Diamond Multimedia. Nemrégiben olyan pletykák keltek szárnyra, melyek szerint a Gigabyte Technology a jövőben az Nvidiára szeretne fókuszálni, azonban a napokban kiderült, hogy ez korántsem jelenti azt, hogy a vállalat esetleg felhagyna az ATI Technologies féle termékek gyártásával, illetve forgalmazásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #5
    Hát csúcs esetleg neked volt...
  • jojo #4
    Pár éve az s3 volt a csúcs, most ismeri valaki???????
  • Taranov #3
    Na és akkor mi van?????????????????????????
  • Borg #2
    Az MSI már most is gyárt ATI kártyákat, csak nem a saját neve alatt adja el...
  • Punker #1
    még 1 pofon az nvidia-nak.