SG.hu

Új EPSON asztali lézernyomtatók otthoni felhasználók számára

A lézernyomtatók egyértelmű gazdaságosságával ötvözött minőség és sebesség azok a tulajdonságok, amelyek az EPSON EPL-6200 és az EPL-6200L modelljét értékes újdonságokká teszik a fekete-fehér lézernyomtatók termékcsoportjában.

Az EPSON EPL-6200 az EPSON EPL-6100 készülékét váltja a sorban, amely elsősorban a kis- és középvállalkozások körében bizonyult népszerűnek. Az EPL-6100L típust, amelyet elsősorban a magánfelhasználók vásároltak különös előszeretettel és az EPSON EPL-6200 karcsúsított változata, az EPSON EPL-6200L váltja. A készülékek 465 euró* (EPSON EPL-6200) és 269 euró (EPSON EPL-6200L) áron 2003 novemberétől kaphatók az üzletekben.

Az EPSON EPL-6200 és az EPSON EPL-6200L 20 oldal/perc nyomtatási sebesség elérésére képes és a csökkentett bemelegedési időnek köszönhetően csupán 10,3 másodpercet kell várni az első nyomtatott oldal megjelenésére. Az EPSON EPL-6200 nyomtatási képfelbontása 1200 DPI (EPSON EPL-6200L: 600 DPI), ami garanciát jelent a pontos és részlethű eredményre. A készülék elsődlegesen szöveges és képekkel gazdagon díszített levelek, bemutatók és üzleti jelentések nyomtatására készült.

Az összetettebb nyomtatási feladatokhoz az EPSON EPL-6200 modelljét 200 MHz-es nyomtatásszabályzóval és 136 MB memóriával látták el, amelyek együttesen gyors és hatékony adatkezelést biztosítanak. Mindennek elsősorban a vállalkozások láthatják hasznát, ahol nagy adatmennyiséget tartalmazó nyomtatási feladatok feldolgozására van szükség. A magánfelhasználók számára a kisebb EPSON EPL-6200L 48 MHz-es szabályzóval és 2 MB memóriával ideális megoldás korlátozottabb mennyiségek nyomtatásához.

Mindkét nyomtatót a hordozóanyagok rugalmas kezelése jellemzi, és ugyancsak mindkét készülék támogatja a maximum A4-es méretű (163 g/m²) hordozóanyagokat, ideértve a borítékokat, a matricákat és a fóliákat is. Az EPSON EPL-6200 legfeljebb 750 lap befogadására képes (250 lap alapfelszereltségben, 500 lapos tároló kiegészítő tartozékként) két különböző papírtálcában, amit az optimális kihasználás tesz szükségessé. Az opcióként kapható "duplex" egység lehetővé teszi a kétoldalas nyomtatást, amivel a papírköltségek csökkenthetők. Az EPSON EPL-6200L modelljét alapfelszereltségben 150 lapos papíradagolóval látták el, ami a magánfelhasználók korlátozottabb igényeinek felel meg.

Az EPSON EPL-6200 mind hálózati környezetben történő, mind pedig helyi csatlakozású használatra alkalmas. Az opcióként rendelkezésre álló 10/100 Base TX Ethernet interfésznek* köszönhetően teljesen kompatibilis a vállalati hálózatokkal. A helyi csatlakozáshoz USB és egy párhuzamos interfész található a készüléken. Az EPSON nagy teljesítményű konfigurációs szoftverén keresztül lehetőség van a készülékek távolról történő kezelésére is. A PCL5e, a PCL6, az EPSON ESC/Page, az FX és az Adobe(R) Postscript 3 támogatásának köszönhetően az EPSON EPL-6200 képes valamennyi általánosan elterjedt grafikai és irodai alkalmazással együttműködni. Ennek megfelelően az EPSON EPL-6200 integrálása a munkakörnyezetbe minden tekintetben problémamentesen valósulhat meg. Az EPSON EPL-6200L csatlakoztatása a felhasználóbarát USB interfészen keresztül történik, amivel általában valamennyi otthoni PC és Mac rendelkezik. Az USB-szabvány még a gyakorlatlan felhasználóknak is lehetővé teszi a mindössze néhány mozdulatot igénylő telepítést.

"Az EPSON a színek terén rendelkező szakértelméről ismert és az egyik leggyorsabb ütemben növekvő színes lézernyomtató-gyártó Európában. Mi azonban realisták vagyunk, és az ügyfelek igényeihez igazodunk", nyilatkozta Andreas Fiedler, az EPSON Deutschland GmbH üzleti termékekért felelős termékmenedzsere. "Az EPSON tisztában van azzal, hogy bizonyos nyomtatási alkalmazásoknak nem kell feltétlenül színesnek lenniük, és ezért folytatjuk továbbra is a fekete-fehér nyomtatók gyártását és fejlesztését."

Az egyszerű telepítés és alkalmazhatóság, valamint a meghajtó intuitív felhasználói felülete úgy a nyomtatással még csak ismerkedők, mind az e téren már szakértőnek számítók számára ideális készülékké teszik az EPSON EPL-6200 és EPL-6200L modelljét. A teljesítmény tekintetében mutatkozó sokrétű lehetőség valamennyi felhasználó számára biztosítja a termelékenység fokozását. Az EPSON EPL-6200 és az EPSON EPL-6200L a kompakt külsőnek, professzionális megjelenésnek és a bővített funkcióknak köszönhetően a megfelelő kiegészítőt jelentik minden munkahely számára legyen szó akár otthoni vagy vállalati felhasználásról.

Az EPSON EPL-6200 legfontosabb jellemzői:
  • Hálózati használatra alkalmas, A4-es fekete fehér lézernyomtató
  • Nagy sebességű nyomtatás - akár 20 oldal/perc nyomtatási sebesség
  • 1200 DPI felbontás a pontos és részlethű képek érdekében
  • 10,3 másodperc időszükséglet az első nyomtatott oldal megjelenéséhez
  • Kiegészítő tartozékként kapható "duplex" egység, amely kétoldalas nyomtatást tesz lehetővé
  • A festéktár és a fényképvezető egymástól függetlenek és nem igényelnek telepítést
  • Alapfelszereltségben párhuzamos és USB interfész, választható 10/100 BaseTX-interfész az átfogó hálózati támogatáshoz* (*alapfelszereltség az EPSON EPL-6200N esetében)
  • Legfeljebb 750 lap papírkapacitás
  • A hordozóanyagok rugalmas kezelése
  • Kompatibilis a Windows és Mac rendszerekkel
  • 15 ezer oldal maximális havi teljesítmény
  • Kompakt külső

    Az EPSON EPL-6200L legfontosabb jellemzői:
  • Hálózati használatra alkalmas, A4-es fekete fehér lézernyomtató
  • Nagy sebességű nyomtatás - akár 20 oldal/perc nyomtatási sebesség
  • 600 DPI felbontás a pontos és részlethű képek érdekében
  • 10,3 másodperc időszükséglet az első nyomtatott oldal megjelenéséhez
  • A festéktár és a fényképvezető egymástól függetlenek és nem igényelnek telepítést
  • Alapfelszereltségben 150 lap befogadóképességű papírkazetta
  • Alapfelszereltségben párhuzamos és USB interfész
  • Kompatibilis a Windows és Mac rendszerekkel
  • 15 ezer oldal maximális havi teljesítmény
  • Kompakt külső

    Az EPSON egyéves "Carry-In" garanciát nyújt, amely opcióként 3 éves helyszíni szervizszolgálatra vagy "Carry-In" garanciára bővíthető.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!