Gege

A Motorola megvette a drótnélküli készülékek chipgyártóját

A Motorola megvette a vezetéknélküli készülékekhez chipeket gyártó XtremeSpectrumot. Ez a lépés ugrást jelenthet a szupergyors drótnélküli szélessávú technika piacára, de a szabványok terén fejfájást okozhat.

Az Ilinois állambeli schaumburgi székhelyű társaság szóvivője tegnap jelentette be, hogy megvásárolták az XtremeSpectrumot, de az ügy pénzügyi vonatkozásairól azonban nem nyilatkozott.

A Motorola már egy ideje támogatta az XtremeSpectrum által kifejlesztett, és a Bluetooth riválisának számító ultraszélessávú (UWB) technológiát, mely akár 100 Mb/s-os drótnélküli adatátvitelre is képes. Ez bőven elegendő a meglehetősen nagy sávszélességet igénylő kép- és hanganyag továbbítására, és emiatt is növekedett meg az elképzelést támogatók tábora, akik úgy gondolják, az UWB-nek van jövője a házi zenehallgatás, a televíziózás, és nem utolsósorban a kézikészülékek és számítástechnika terén.

Az Allied Business Intelligence számításai szerint az UWB szabványért folyó verseny győztesének éves forgalma 2007-re elérheti az 1,39 milliárd dollárt.
Az XtremeSpectrum UWB szabványkérelemként nyújtotta be a technológiát az Institute of Electrical and Electronics Engineersnek (IEEE, műszaki és elektromérnökök intézete), de úgy tűnik, kemény harc vár még a vállalatra.

Omid Tahernia, a Motorola elnökhelyettese elmondta, hogy az XtremeSpectrum szilícium chipjei - melyek elsőként kerülnek a gyártókhoz - olyan eszközökbe kerülnek, melyek legalább két évvel megelőzik a konkurencia termékeit.

"A vállalatnak terméke van, csakúgy, mint a vevők iránti elkötelezettsége" - mondta Taherina. "Mihelyst elérhető lesz a technológia, a vevők kezében van a döntés, ők fogják kiválasztani, melyiket használják."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!